BIZIT 2022

Bežično punjenje uređaja će postati dominantno do 2027. godine

Prema istraživanju IHS Markit-a, isporuka bežičnih punjača će do 2027. godine dostići vrednost od 7.5 milijardi dolara. Danas je bežično punjenje dostupno na mobilnim telefonima koji pripadaju visokoj klasi, kao što su Samsung Galaxy S9 i iPhone X, ali se ne može smatrati mainstream tehnologijom.

PCPress.rs Image

Trenutno se na godišnjem nivou isporučuje 450 miliona bežičnih transmitera i risivera. Napredak tehnologije, njeno spuštanje telefone niže cenovne klase, kao i jednostavnost bežičnog punjenja doprineće bržem prihvatanju i širenju ove tehnologije, tvrde analitičari iz IHS Markit-a. Mobilni telefoni će biti najveći pokretač ove tehnologije, jer se očekuje da će do 2023. godine biti prodato izmeću 4.6 i 6 milijardi ovih uređaja, ali će nosivi uređaji i kućni aparati (kao što su električne četkice za zube), takođe uticati na povećanje tržišta za bežične punjače.

Trend prelaska na bežično punjenje otvoriće vrata i novim tehnologijama, kao što su rezonantna tehnologija visoke frekvencije, radio frekvencija, infracrveno ili ultrazvučno punjenje. Trenutno induktivno rešenje zasnovano na niskoj frekvenciji ostaće dominantno, ali će pomenute druge tehnologije verovatno pronaći svoj put do određenih segmenata tržišta.

Pročitajte i:  Streaming servisi prvi put gledaniji od kablovske televizije

Izvor: TechRadar

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,