BIZIT 2022

BI u Calculus u

Calculus 12 je originalni ERP softver koji je proizvelo preduzeće Calculus d.o.o. On pokriva širok spektar servisa među kojima su računovodstvo, finansije, upravljanje odnosa sa klijentima, upravljanje zalihama, prodaju, nabavku, organizaciju i praćenje proizvodnje, planiranje kadrova, obračun zarada… Ovoga puta nas interesuje primena Calculus‑a u oblasti Business intelligence, BI.

PCPress.rs ImageCalculus 12 je namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima. Njegova ERP arhitektura olakšava protok informacija između različitih poslovnih funkcija u okviru preduzeća i istovremeno olakšava produktivnu razmenu informacija između većeg broja organizacionih jedinica na istoj ili na različitim lokacijama (ogranci, ispostave, konsignacije…) Svi podaci se implementiraju na dosledan način dok je pristup informacijama pouzdan i blagovremen.

Kako upravljati

Ukoliko ste osnivač mikro ili malog preduzeća koje ima samo nekoliko zaposlenih, veoma brzo ste shvatili koliko je teško kontrolisati i upravljati dinamičnom prirodom vašeg posla. Sasvim je jasno da se mikro, mala i srednja preduzeća po poslovnim obavezama bitno ne razlikuju od velikih. I poslovanje malih preduzeća odlikuje kompleksnost velikog biznisa, zajedno sa mnogim drugim ograničenjima. I mala preduzeća redovno komuniciraju sa klijentima, bave se nabavkom, obračunavaju i plaćaju dažbine, obračunavaju i isplaćuju zarade, upravljaju rokovima i u zakonskim rokovima ispunjavaju fiskalne obaveze, isporučuju kvalitetne proizvode, robu i usluge, odgovaraju na upite klijenata i to sve tako da svi budu zadovoljni baš kao i u velikim preduzećima. U skladu s položajem i snagom na tržištu, velika preduzeća imaju prednost korišćenja naprednih i skupih informacionih sistema i tehnologija za obradu velike količine podataka kojima efikasno upravljaju svojim procesima. Mala preduzeća, sa druge strane, obično se bore da vremenom ostvare bar sličnu poziciju i organizaciju poput velikih preduzeća. Nažalost, ona često koriste kombinaciju raznih aplikacija kao što su Excel i razni knjigovodstveni programi. Problem je što ti programi nisu međusobno integrisani i ne mogu da prate rast preduzeća. ERP Calculus 12 to menja u vašu korist.

Pročitajte i:  cBBIS – potpuno integrisan sistem

Calculus 12 je poslovni softverski paket zasnovan na klijent‑server arhitekturi za prikupljanje, čuvanje, klasifikaciju, obradu i upravljanje velikom količinom poslovnih podataka (big data) smeštenih u Sybase SQL Anywhere 32/64‑bitnu bazu u kojoj se algoritamski tj. smisleno transformišu u korisne poslovne informacije posredstvom skupa integrisanh aplikacija. Prikupljene i prezentovane informacije vi i vaše upravljačke strukture u preduzeću možete koristiti ne samo za upravljanje procesima, već i prilikom donošenja odgovarajućih i blagovremenih odluka kako biste bili i ostali ispred vaše konkurencije.

PCPress.rs ImageSoftver je projektovan za Microsoft Windows okruženje i višekorisnički (mrežni) rad pomoću PowerBuilder 12 alata za razvoj i modeliranje podataka – to je proizvod kompanije Sybase koja drži približno 30% svetskog tržišta. Sybase PowerBuilder 12 je nova revolucionarna generacija Sybase alata za razvoj aplikacija. To nije samo nova verzija alata, to je korak napred u tehnologiji koja takođe štiti i produžava vaše već postojeće investicije i u budućnosti.

Posebni izveštaji

ERP Calculus 12 je zaokruženo programsko rešenje i čini ga niz povezanih celina – podsistema. Funkcije svakog podsistema podržane su gotovim izveštajima, od jednostavnih (liste određenih šifarnika), pa do složenih analiza i proračuna iz višestruko filtriranih podataka jedne ili više baza podataka u za tu namenu posebno projektovanoj aplikaciji Calculus‑a 12 za poslovnu analitiku i izveštavanje (BI – Business Intelligence) „Posebni izveštaji“.

Pročitajte i:  IN2: Digitalizujte poslovanje renomiranim svetskim softverom

Ova aplikacija iz mase internih podataka posredstvom unapred definisanih slobodnih i SQL izveštaja pomaže da uspostavite model za definisanje i nadgledanje osnovnih pokazatelja poslovnih performansi (key performance indicator – KPI). Svi vaši interni podaci sadržani u bazama po poslovnim godinama i organizacionoj srukturi jedan su od ključnih elemenata prilikom podizanja kompleksnog big data  okruženja za potrebe napredne analitike. Kombinacijom vaših internih podataka sa velikim eksternim izvorima otvorenih podataka omogući će vam da obradom podataka u realnom vremenu blagovremeno donosite odluke koje imaju možda i presudan uticaj na poslovanje vašeg preduzeća i njegovu tržišnu poziciju. Ako ste malo preduzeće to ne znači da nećete koristiti velike podatke.

Za sva tehnička i poslovna pitanja i prezentacije obratite se direktno Calculus-u na adresi calculus.rs/kontakt.html ili ovlašćenim zastupnicima, čiji se spisak nalazi na adresi calculus.rs/kontakt/zastupnistvo.html.

www.calculus.rs

Zoran R. Tasić

(Objavljeno u PC#242)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,