Billy Mitchell izgubio Ginisov rekord

Ime Billy Mitchell poznato je onima koji su zainteresovani za klasične arkadne igre, budući da je držao rekorde kada su u pitanju rezultati za Donkey Kong i Pac-Man. Zahvaljujući njima dobio je i nadimak “King of Kong,” što je i naslov dokumentarca koji opisuje njegove igračke podvige, a koji je snimljen 2007. godine. Mitchell je ipak ostao bez svojih rezultata, a pošto je komisija utvrdila da nisu verodostojni.

PCPress.rs Image

Twin Galaxies, organizacija koja prati rekorde kada su video-igre u pitanju, sprovela je istragu, a pošto se prethodno u pitanje doveo hardver uređaja na kojima je Mitchell igrao. Tako se došlo do zaključka da je rezultat za Donkey Kong postigao igrajući na Multiple Arcade Machine Emulator-u (MAME), što je protiv pravila organizacije.

PCPress.rs Image

Tako su obrisani svi Mitchellovi rekordi, a koji su uključivali onaj za igru Pac-Man koji je postavio 1999. godine, te prvi rezultat za Donkey Kong koji je prešao milion poena, te je istovremeno diskvalifikovan iz svih budućih takmičenja. Budući da se Ginisova knjiga rekorda oslanja na zaključke Twin Galaxies kada su video-igre u pitanju, Mitchell će izgubiti i titulu Ginisovog rekordera.

Izvor: Slash Gear

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,