Ikotek

Bitcoin Gold pretrpeo niz DDoS napada

Digitalna valuta Bitcoin Gold, grana glavne bitcoin mreže, napravljena je da bi običnim korisnicima olakšala rudarenje kriptovaluta. Međutim, odmah pošto je pušten u rad, web sajt ove valute je pretrpeo niz DDoS napada, koji su onemogućili dalji rad. Ovi napadi su uključivali niz kompromitovanih računara koji su operisali kao takozvana bot mreža, a koji su servere preopteretili zahtevima za posete stranicama, te tako onemogućili normalan saobraćaj.

PCPress.rs Image

Bitcoin, koji trenutno vredi više od 5.500 dolara po jedinici, već je ranije doživeo razdvajanje kada su u julu rivalski trgovci pokušali da valutu drugačije usmere, te je tom prilikom nastao Bitcoin Cash, koji trenutno vredi oko 325 dolara. Rudarenje bitcoin-a funkcioniše tako što korisnici snagom svojih računara doprinose tome da se broj jedinica uvećava, pa tako jedino oni koji imaju moćne mašine i GPU-ove mogu korisno da rudare.

Bitcoin Gold je tako dizajniran da bi više ljudi moglo da učestvuje, što bi poslužilo u demokratizovanju valute, pa je 24. oktobra, kada su se napadi i dogodili, imao vrednost od oko 150 dolara, da bi dan posle napada pala na 147 dolara.

Pročitajte i:  Svako Bitcoin plaćanje potroši bazen vode

Izvor: The Guardian

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,