TrendMicro

Bitka za poverenje, u doba nepoverenja, Bojana Lekić | BIZIT2021

Bojana Lekić, novinar i producent, je održala predavanje na temu “Bitka za poverenje, u doba nepoverenja”. Svaki prodavac robe ili ideje zna – sve je u poverenju. U pandemiji COVID 19 koja je napravila tektonski poremećaj u čitavom svetu, baš tog ključnog faktora – poverenja, ima sve manje.

PCPress.rs Image

“Informacione tehnologije su tokom protekle dve godine odigrale važnu ulogu u očuvanju zdravlja, poslovanja i povezanosti ljudi. Istovremeno, one su (pre svega kroz društvene mreže) donele i najveći izazov – infodemiju, poplavu lažnih vesti, dezinformacija, teorija zavere. Uz geopolitičke borbe i nedovoljnu transparentnost stvorila se tzv. savršena oluja koja je oduvala ono najvažnije – poverenje,“ istakla je Bojana Lekić, ilustrujući navedeno ponašanjem i razmišljanjima građana vezana za pandemiju, vakcinaciju i šta je u svemu tome istina i kome verujemo.

“Komunikacija nije adekvatna i ne sledi je adekvatno ponašanje koje je primer dobre prakse, i da je toga bilo bi i mnogo više poverenja. Kako ste vi odlučili da li da primite treću buster dozu? Da li je odluka bila laka? Koja je poruka koja je gradila poverenje? Posledice neadekvatnog ponašanja u ovakvom vremenu izazivaju nepoverenje, koje može dovesti do savršene oluje, i ta savršena oluja najpre oduva poverenje. Upravo zato komunikacija mora biti brza, jasna, nedvosmislena, i to više nije pitanje samo bitke za korisnike, već i bitke za opstanak!” – istakla je ona.

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,