PC Press Hosting 2020

BIZIT 2018: Prediktivna analitika Enetel Solutions-a kao ključ potencijala svake kompanije

Naslov “Kako pobediti olimpijskog šampiona”, sa ilustracijom Majkla Felpsa, zapravo je “skrivao” predavanje Nikole Jančevskog, Business Development Manager-a kompanije Enetel Solutions, o prediktivnoj analitici.

Nikola Jančevski, Business Development Manager, Enetel Solutions

Prediktivna analitika i njeni alati naročito mašinsko učenje imaju mogućnost da otključaju ogroman potencijal u svakoj kompaniji. Nove discipline mogu jako brzo nadomestiti stare poslovne prakse“, istakao je Nikola.

Govoreći na ovogodišnjoj BIZIT konferenciji o tome kako počinje kvalitetna analitika (sa dobrim pitanjima, a ne sa podacima) Nikola je rekao kako se brižljivim sakupljanjem podataka i pažljivom analizom može doći do vrednih pokazatelja.

U svom izlaganju u bloku konferencije posvećenom veštačkoj inteligenciji, Jančevski je istakao da je analitika timska stvar, te da sama po sebi nije dovoljna, već da ključ leži u spremnosti na usvajanje rezultata analize i njihovom implementiranju u svakodnevnoj praksi u odgovarajućem poslovnom okruženju.

U današnjem poslovnom svetu rivali jako brzo usvajaju najbolje tehnike i na taj način stiču komparativne prednosti koje je kasnije jako teško nadomestiti“, naglasio je Nikola.

S tim na umu, Jančevski je preporučio svim kompanijama da započnu sa malim timom data scientist-a koji bi imali dopuštenje da rade sa spoljašnjim partnerima, kako bi apsorbovali znanje i veštine. Naredni korak jeste uspostavljanje saradnje sa kompanijama koje se bave prediktivnom analitikom i mašinskim učenjem. Osim toga, velika važnost je i u odabiru lidera, koji u roku od nekoliko godina mogu da naprave veliku razliku unutar kompanije i dramatično unaprede poslovanje doprinoseći poboljšavanju na svim poljima.

Pročitajte i:  BIZIT 2020: Očekuje se dvostruko više ulaganja u AI u naredne četiri godine

Celo predavanje možete pogledati u video snimku ispod ili na zvaničnom BIZIT youtube kanalu:

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , , , , , , ,