N Central domination

BIZIT 2018: Priča o integrisanim poslovnim rešenjima

Drugi blok drugog dana BIZIT 2018 konferencije je bio posvećen integrisanim poslovnim rešenjima. Silvia Šušnjević, BDM kompanije Enetel Solutions je održala izuzetno zanimljivo predavanje na temu Digitalni Deus Ex Machina sa motivom „Data is (y)our playground“. Istakla je problem poslovnih lidera koji vide novu digitalnu transformaciju kao revoluciju svog poslovnog modela, što uzrokuje nerealna očekivanja.

PCPress.rs Image
Silvia Šušnjević, Business Development Manager, Enetel Solutions

Nerealna očekivanja rezultuju neuspešnom digitalnom transformacijom, dok su uspesi daleko češći u kompanijama koje digitalnu transformaciju percipiraju kao evoluciju,“ istakla je gospođa Šušnjević.

Govoreći o najvažnijim katalizatorima digitalne transformacije, istakla je da postoje velike mogućnosti za širenje biznisa na nova tržišta, te da novi tržišni igrači stvaraju dodatni pritisak koji pospešuje kompetitivnost globalne IT atmosferu. Kao ključne korake za uspešan biznis, gospođa Šušnjević je istakla jasnu viziju i posvećenost top menadžmenta, investiranje u digitalne veštine, metriku digitalnih promena, te transparentnost, integrisane komunikacije i kolaborativne alate. Navela je i primer 7 slojeva digitalne transformacije, kao i njene benefite.

PCPress.rs Image

Miro Mijović, Business Development Director SRC-a, je istakao važnost digitalizacije poslovnih procesa. Dao je nekoliko praktičnih primera iz bogatog portfelja kompanije SRC, u čije klijente spadaju Vlada Republike Srbije, Narodna banka Srbije, Tehnomanija, NIS, Intesa Banca, Unicredit i NLB Banka i mnogi drugi. SRC je radio i u inostranstvu, u Crnoj Gori i Makedoniji, tako da je bilo reči i o iskustvima sa integracijom poslovnih rešenja u inostranstvu, uz poređenja sa domaćim tržištem.

Pročitajte i:  Gde čuvate svoje podatke

PCPress.rs Image

Prirodni gas – Prirodno digitalno je naslov nastupa gospodina Miloša Tolića, direktora kompanije TO-NET. U sklopu ovog predavanja je bilo reči o rešenju namenjenom distributerima gasa. Razvijena merna platforma predstavlja kombinaciju hardvera i softvera za prijem, evidenciju, prikazivanje i arhiviranje podataka sa merila sa mernih mesta.

PCPress.rs Image
Miloš Tolić, direktor kompanije TO-NET

Takođe, ovo rešenje je prilagođeno za stavljanje informacija na raspolaganje drugim poslovnim jedinicama unutar kompanije. Krajnji cilj je da se obezbedi tačnost i pouzdanost ukupne zapremine i protoka energije na ulazima i izlazima. Sistem obračune vrši na dnevnom nivou, a komercijalni podaci se drže odvojeno od radno-tehnoloških. U ponudi je i softver za komercijalne aktivnosti, koji takođe prati stanje i namenjen je snabdevačima, kupcima, te operatorima transportnih i distributivnih sistema.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,