BIZIT 2019: Everything smart

Živimo u eri kada je potrebno “opametiti” sve uređaje. IoT era će doneti nekoliko desetina milijardi uređaja konstantno povezanih na internet, koji će opsluživati ogroman broj servisa koji iz korena menjaju naše navike, pa i živote.

PCPress.rs Image

Miodrag Kovanović, rukovodilac poslovnog razvoja kompanije TRS je predstavio Rainbow rešenje za poslovnu komunikaciju, na primeru integracije u medicinsku stolicu. Reč je o rešenju koje je zapravo Alcatel-Lucent Enterprise platforma, koje spaja mnoštvo digitalnih kanala i objedinjuje u jedinstven servis koji komunicira prema korisniku, a istovremeno je i platforma za kolaboraciju. Omogućava instant pisanu i glasnovnu komunikaciju, video komunikaciju, deljenje sadržaja ekrana, kao i video i audio konferensing. Na sve to, njegov API je otvorenog koda, pa je moguć visok stepen prilagođavanja konkretnim potrebama kompanije.

“Rešenja kao što je Rainbow olakšavaju savremeno poslovanje, ali i život korisnika. Možne platforme danas moraju biti veoma fleksibilne i prilagođavati se različitim potrebama, pokrivajući čitav spektar potencijalnih primena,” naglasio je Miodrag Kovanović.

PCPress.rs Image

Gamze Konyar, Region Cyber Practice Leader i kompanije Marsh i Nenad Pantelić, EHB lider Marsh Serbia su održali prezentaciju posvećenu sajber i drugim rizicima u savremenim komunikacijama. Sa preko 2000 klijenata globalno, preko 600 profesionalaca koji se staraju o prevenciji rizika u CMT (Communication, Media, Technology) kompanijama širom sveta, Marsh nudi svež i inovativan pristup odbrani od svih vrsta pretnji, uključujući i sajber izazove. Predstavljeni su paketi osiguranja od svih vrsta šteta, uključujući pretnje, iznude, profesionalnu neodgovornost, odgovornost rukovodilaca, te sajber pretnje.

Pročitajte i:  Vertiv rešenja za nadzor kritične infrastrukture

“Paketima osiguranja u potpunosti pokrivamo čitav spektar pretnji sa kojima se moderno poslovanje može suočiti. Uvek je pametno investirati u osiguranje, a naše inovativne usluge omogućavaju da prilagodite paket potrebama sopstvene kompanije,” rekli su Gamze Konyar i Nenad Pantelić.

PCPress.rs Image

Cloud rešenja za kontrolu Edge okruženja je predstavio Aleksandar Gagović, Predstavnik prodaje za IT partnere za regon Srbije i Crne Gore u kompaniji Schneider Electric. Očekuje se da će do 2025. godine biti čak 75 milijardi povezanih uređaja, što zahteva drugačiji pristup od centralne obrade podataka u data centrima. Rešenje je izmeštanje velikog dela proračuna u “obodne” data centre što je naredni veliki zadatak za sve kompanije koje se bave IT infrastrukturom.

“Smart-UPS je inovativno rešenje za automatski monitoring, koje je u stanju da obaveštava, vrši apdejt firmvera i pruža napredne usluge podrške. APC Smart Connect nudi veliki broj mogućnosti i opcija. Sve ovo je povezano sa našim ExoStruxure IT softverom koji omogućava menadžment data centara na daljinu,” istakao je Gagović.

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,