BIZIT 2019: Upravljanje poslovnim procesima u digitalnoj eri

Prva tema ovogodišnjeg BIZIT-a je Upravljanje poslovnim procesima. U okviru ovog dela je održano pet predavanja, kojima su pokriveni različiti aspekti funkcionisanja biznisa s aspekta digitalne transformacije i modernog poslovanja.

PCPress.rs Image

Milka Perišić Radivojević, šef Službe za razvoj ICT usluga za poslovne korisnike Telekoma Srbija je održala uvodno predavanje posvećeno digitalnom poslovanju. Govorila je o osnovnim softverskim alatima koji pomažu moderno poslovanje, a koji su dostupni poslovnim klijentima kompanije Telekom Srbija. Između ostalog, predmet izlaganja su bili Office 365, BizPlaner i Pantheon X. Svi korisnici mogu odabrati pakete u skladu sa svojim potrebama, a pomoću ovih rešenja je moguće izraditi biznis plan, operativno voditi posao, vršiti analizu, izdavati račune, organizovati sve vrste evidencija i slično.

PCPress.rs Image

“Od suštinske je važnosti prepoznati vrednost ovih poslovnih alata, budući da oni predstavljaju kičmu modernog biznisa. Bez njih je nemoguće – ili je makar dramatično otežano – raditi u današnje vreme,” istakla je Milka Perišić Radivojević.

Sandra Drača, Business Development Manager kompanije Enetel Solutions je održala predavanje “Integirisani IS za upravljanje inspekcijskim poslovima”. Reč je o rešenju kompanije Enetel Solutions koje omogućava promenu paradigme i uvodi digitalnu eru u savremene inspekcijske sisteme, eliminišući more papirologije karakteristično za ovu delatnost. Informacioni sistem eInspektor tako olakšava svakodnevno vođenje posla, uz povećanje efikasnosti i kvaliteta inspekcijskih službi. Sistem su zajedno razvili Enetel Solutions i SnT Srbija, i u potpunosti je u skladu sa direktivama i propisima EU i prilagođen domaćem zakonodavnom sistemu, omogućavajući antikorupcijsku spregu koja inspekcijskom sistemu daje posebnu ulogu u sistemu vlasti i državne uprave.

Pročitajte i:  Zašto je SD WAN, softverski definisano umrežavanje – mreža budućnosti?

“U benefite eInspektor-a spadaju drastično povećana efikasnost, bolje upravljanje rizicima, optimalno upravljanje inspekcijskim resursima, te povećanje transparentnosti primene inspekcijskog nadzora, ali i mnogi drugi aspekti primene, a koristi imaju svi – država, inspekcije, građani i poslovni subjekti,” rekla je Sandra Drača.

Zatim su nastupili Nikola Mehandžić, Direktor polovnog razvoja za Zapadni Balkan u MasterCard-u, kao i Bojana Gođevac, Digital Products Expert iz kompanije Telenor. Oni su govorili o budućnosti plaćanja i važnosti usvajanja inovacija i novih tehnologija u domenu elektronske trgovine. Istakli su da su kartice ubedljivo najkorišćeniji alat za plaćanje na evropskom kontinentu, kao i da su tendencije takve da će uskoro mobilni telefoni biti izjednačeni sa računarima – podjednako trgovine će se obavljati preko mobilnih telefona kao preko PC računara svih vrsta.

PCPress.rs Image

“Telenor i Mastercard su posvećeni promociji onlajn plaćanja. Cilj naše kampanje je promovisanje plaćanja jednim klikom, dajući korisnicima benefite i stvarajući naviku da koriste ovakav sistem plaćanja. Zaključili smo da korisnici žele da plaćaju platnim karticama, da je jasna i direktna komunikacija ključ za uspeh, kao i da je tri meseca minimalan period da se stvori navika korisnika”.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Uvodno predavanje i poslovni softver

Lider u IT (r)evoluciji je tema predavanja koje je održao Ivan Kokeza iz Kokeza Consulting-a. Govoreći o IT liderima u eri intenzivne poslovne digitalne transformacije, istakao je da lideri moraju biti sluge, a ne gospodari. Moraju poslednji govoriti, poslednji jesti i poslednji odlaziti s posla. Kokeza je predstavio SAIL metodu koja edukuje menadžere da kroz iskrenost (Sincerity), autentičnost (Authenticity), integritet (Integrity) i ljubav (Love) postanu energičniji, efikasniji i uticajniji. SAIL metoda i kursevi Kokeza Consulting, rezultat su iskustva koje je stekao vođenjem kompanija i projektnih timova u više od 38 zemalja, u oblasti farmacije, medicinske tehnike, elektronike, softvera, nafte i gasa, biotehnologije i drugih privrednih grana.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,