Top50 Glas publike

BIZIT 2020: Da li će fleksibilan način rada ostati i nakon pandemije?

Hibridan (ili fleksibilan) način rada, gde se zaposleni često prebacuju između kancelarije i kuće, pokret je koji iz dana u dan dobija sve više pristalica, navodi se u novom izveštaju kompanije Microsoft. Na osnovu ankete u kojoj su učestvovali oko 9.000 menadžera i zaposlenih, u izveštaju se navodi da više od 91% radnika iz Velike Britanije očekuje da će dugoročno uživati u hibridnom pristupu radu.

PCPress.rs Image

Jedna od glavnih prednosti je sposobnost održavanja nivoa produktivnosti, dok zaposlenima pruža veću slobodu u pogledu radnog vremena i lokacije. Možda iznenađujuće, obezbeđivanje kontinuiteta poslovanja tokom pandemije nije bilo jedno od najvažnijih pitanja za britanska preduzeća, navodi se u izveštaju.

Umesto toga, izazovi sa hibridnim i radom na daljinu tiču se ljudi, jer je gotovo polovina (41%) priznala da se bori sa stvaranjem jake i jedinstvene timske kulture. Još jedan važan izazov za menadžere je kako efikasno delegirati i osnažiti virtuelne timove, sa čim se borilo gotovo dve trećine (64%) ispitanika.

Izazovi rada na daljinu

Takođe, sami zaposleni osećaju pritisak jer se pokazalo izazovnim održavanje radnih odnosa, jedinstvo tima i suočavanje sa većim izolovanim sistemom. Uspeh timskog rada u hibridnom svetu, zaključuje se u izveštaju, zavisi od mnogo više faktora a ne samo od pukog korišćenja pravih alata. Ljudi moraju da osete potrebu za povezivanje, pametno rizikovanje i iznošenje svežih ideja.

„Dakle, izazov za preduzeća biće osigurati ljudima da se osećaju povezanima sa svojim kolegama i da jasno vide kako posao koji rade kao tim doprinosi ostvarivanju vizije kompanije. Uspešne timove odlikovaće koliko su produktivni, kao i osećaj zajedništva, empatije i poverenja koje oseća svaki član tima“, objašnjava se u izveštaju.

Uživo i online

Ova i druge srodne teme biće obrađivane tokom ovogodišnje BIZIT 2020 manifestacije, najznačajnijeg IT biznis skupa na ovim prostorima, koji će se po prvi put održavati u dva paralelna formata! Novina koju uvodimo ove godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa SARS-Cov-2 jeste da će BIZIT biti održan uživo i online. U Klubu poslanika će uživo prisustvovati onoliko publike koliko dozvole mere zdravstvene bezbednosti. Za online praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video prenos u realnom vremenu. Svi koji budu pratili preko ekrana moći će tokom prezentacija da postavljanju pitanja predavačima kroz chat servise i da učestvuju u nagradnoj igri, isto kao i publika uživo prisutna u Klubu poslanika.

Ograničen broj učesnika uživo

Iako novembar ove godine izgleda daleko kao nikada pre, pravi je trenutak da već sada prijavite učestvovanje na BIZIT-u i rezervišete svoje mesto, naročito za prisustvo uživo, zbog toga što će broj učesnika za ovu opciju biti strogo limitiran.

Izvor: ITProPortal

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: