BIZIT 2020 predavači – Boris Vukić

Na godišnjoj konferenciji BIZIT i ove godine među predavačima će biti puno eminentnih stručnjake iz oblasti IT-ja i biznisa, koji će iz prostorija Kluba Poslanika, u Beogradu, 4. i 5. novembra preneti svoja znanja i iskustva na zainteresovane posetioce kako live tako i online. Tokom BIZIT-a, za osnivače i direktore Boris Vukić će održati ekskluzivnu, jedinstvenu i sasvim posebnu radionicu, sa temom za koju svi znamo da postoji ali niko o njoj ne priča – Mobing u suprotnom smeru.

PCPress.rs Image

Tokom svoje dugogodišnje karijere Boris je uočio određeno ponašanje koje je imenovao gnibom. Naziv dobijete kada reč mobing čitate u ogledalu, što simbolično predstavlja isti pojam samo u suprotnom smeru. Termin se odnosi na neprijateljsku i neetičku akciju, koju jedan ili više pojedinaca usmerava prema nadređenom rukovodiocu, koji je zbog gniboma stavljen u poziciju u kojoj je često bespomoćan, bez obzira na svoja ovlašćenja.

Boris je na Adizes Institute USA krajem 1995. sertifikovan za vođenje organizacionih promena a poslednjih deset godina prevashodno radi sa porodičnim kompanijama. Pokrenuo 2015 godine Klub 2040 koji čine pripadnici druge generacije iz kompanija iz Srbije, BIH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i koji broji više od 120 članova. Od osnivanja iste godine, parter je „Kluba obiteljskih tvrtki“ koji je pokrenuo Lider u Zagrebu. Autor je knjige “Apokrifi menadžmenta” za koju je inspiraciju dobio radeći sa kompanijama i osnivačima na putu od preduzetništva ka profesionalnom upravljanju. Vodio je tim koji je 2017 godine uradio prvo istraživenje na temu biznis transfer u Srbiji i autor je publikacije “Biznis transfer barometar Srbije”. Takođe, autor je knjige „Osnivači, naslednici, menadžeri“ koja je nastala kao rezultat desetogodišnjeg rada sa kompanijama koje prelaze put promene vođenja i upravljanja sa prve na drugu generaciju

Kako Boris primećuje, u savremenim organizacijama gnibom se pojavljuje u kompanijama koje razvijaju demokratske i participativne vrednosti koje gnibomeri razumeju i doživljavaju kao slabost nadređenog rukovodioca. Kako prepoznati a potom i izbeći i kako se boriti protiv gniboma je tema o kojoj će Boris govoriti ekskluzivno na BIZIT radionici. Ukoliko vas interesuje ova tema o kojoj se javno ne priča, prijavite se na sajtu bizit.rsVidimo se na BIZIT-u!

Facebook komentari:

Tagovi: