BIZIT 2020 predavači – Uroš Petrović

Na godišnjoj konferenciji BIZIT uvek se trudimo da dovedemo eminentne stručnjake iz oblasti IT-ja i biznisa, koji će i ove godine iz prostorija Kluba Poslanika, u Beogradu, 4. i 5. novembra imati prilike da prenesu svoja znanja i iskustva na zainteresivane posetioce. Između ostalih imaćete prilike da čujete Uroša Petrovića, književnika i kreativnog stvaraoca, kog smo u skladu sa temom konferencije pitali kako je pandemija uticala na kreativno stvaralaštvo.

PCPress.rs Image

Da li tehnologija ubija kreativnost?

Tehnologija povećava moći. Uz pravilno usmerenje, kreativnost uz primenu tehnologije može da se razbukta u meri u kojoj to bez tehnologije ne bi bilo moguće.

Kako kriza sa pandemijom utiče na kreativno stvaralaštvo?

U kineskom pismu, simbol za krizu je gotovo identičan sa simbolom za priliku. Nije slučajno. Siguran sam da su tokom pandemije nastala mnoga dela koja se bez nje jednostavno ne bi dogodila.

Kakva nas realnost čeka u budućnosti, više rada od kuće ili povratak regularnom režimu?

Zadržaćemo najbolje od obe realnosti – uživati novonastale benefite, ostatak šutnuti na smetlište istorije, gde mu je i mesto.

Uroš je autor koncepata za usavršavanje “Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja” i “Psihološki tango”. Jedan je od prvih kreativnih ambasadora Srbije u okviru projekta “Srbija stvara”. Bio je dugogodišnji predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu. Sa doktorom Rankom Rajovićem, koji je bio predavač na prošlogodišnjoj konferenciji BIZIT, je koautor inovativnog programa za obrazovne i vaspitne ustanove „NTC sistem učenja”, koji se primenjuje u više od petnaest zemalja Evrope. Autor je osamnaest knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade. Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku. Po Petrovićevom nagrađenom romanu “Peti leptir” snimljen je prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.

Prijavite se na sajtu bizit.rs i vidimo se na BIZIT-u!

Facebook komentari:

Tagovi: