ASUS Zenbook

BIZIT 2020: Tech kompanije ključne za ekonomski oporavak u post-korona svetu

Dok se ekonomije država širom sveta oporavljaju od pandemije Covid-19, sve su oči uprte u tehnološke kompanije i njihov digitalni izvoz. Na nedavno održanom virtuelnom događaju, ministri i preduzetnici ohrabrili su britanske tehnološke kompanije da traže nove mogućnosti u inostranstvu.

PCPress.rs Image

Tokom događaja Tech Nation’s Unlocking Global Tech, čelnica Evrope i Evroazije na Svetskom ekonomskom forumu, Martina Larkin, rekla je da se oporavak mora usredsrediti na digitalnu transformaciju, tranziciju energije, obuku i izgradnju veština, posebno za mlađu radnu snagu, piše Computer Weekly.

„Zajednička poruka ovde je da oporavak ne može biti restart, moramo imati neku vrstu Šumpeterovog pristupa. Moramo imati neke kreativne pomake u našim ekonomijama, a preduzetnici i inovacije će imati presudnu ulogu u ovom procesu“, rekla je Martina.

Tehnologija u središtu oporavka od Covid-19

Na tu misao nadovezao se i ministar za izvoz u Odeljenju za međunarodnu trgovinu (DIT), Graham Stuart, koji je rekao da je vlada spremna da pomogne britanskim firmama da „prihvate nove uzbudljive mogućnosti za trgovinu i investicije koje se pojavljuju širom sveta“. „Tehnologija je u središtu ovog poduhvata“, dodao je Stuart. Takođe je rekao da će predvoditi razvoj nove izvozne strategije za podršku preduzećima:

„To će raditi zajedno sa vodećim svetskim sporazumima o slobodnoj trgovini o kojima trenutno pregovaramo sa SAD-om, Japanom, Australijom i Novim Zelandom“, rekao je. „Odlučni smo da bi svi ovi sporazumi trebalo da sadrže ambiciozna, moderna digitalna poglavlja, a mi ćemo slediti vodeće odredbe koje pokrivaju sve, od prekograničnih tokova podataka do cyber bezbednosti.“

Uživo i online

Ova i druge srodne teme biće obrađivane tokom ovogodišnje BIZIT 2020 manifestacije, najznačajnijeg IT biznis skupa na ovim prostorima, koji će se po prvi put održavati u dva paralelna formata! Novina koju uvodimo ove godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa SARS-Cov-2 jeste da će BIZIT biti održan uživo i online. U Klubu poslanika će uživo prisustvovati onoliko publike koliko dozvole mere zdravstvene bezbednosti. Za online praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video prenos u realnom vremenu. Svi koji budu pratili preko ekrana moći će tokom prezentacija da postavljanju pitanja predavačima kroz chat servise i da učestvuju u nagradnoj igri, isto kao i publika uživo prisutna u Klubu poslanika.

Ograničen broj učesnika uživo

Iako novembar ove godine izgleda daleko kao nikada pre, pravi je trenutak da već sada prijavite učestvovanje na BIZIT-u i rezervišete svoje mesto, naročito za prisustvo uživo, zbog toga što će broj učesnika za ovu opciju biti strogo limitiran.

Izvor: ITProPortal

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: