Top50 Glas publike

BIZIT seminar: Šta je porodični protokol i zašto je važan?

Svaki porodični biznis ima svoje izazove sa kojima se, osnivači i naslednici u procesu prenosa vlasništva sa jedne generacije na drugu, susreću. Jedno od rešenja koje bi moglo da pomogne i učini ceo proces lakšim, bržim i jednostavnijim, svakako je porodični protokol.

PCPress.rs Image

Reč je o dokumentu koji teži da na sveobuhvatan način reguliše prava, obaveze i odgovornosti članova porodice u odnosu na porodični biznis, o čemu smo već detaljnije pisali na našem portalu. Iako su u svetskoj praksi porodični protokoli poznata i zastupljena kategorija, postavlja se pitanje zašto su kad nas, još uvek retki u praksi? Moguće da odgovor leži u tome da većina vlasnika porodičnih kompanija nikada nije ni čula za porodične protokole niti je upoznata sa mogućnostima koje pružaju.

Upravo je ovo jedna od tema o kojima ćemo razgovarati na drugom BIZIT seminaru o biznis transferu u privatnim kompanijama 11. marta u Klubu poslanika u Beogradu. Seminar, koji organizujemo u saradnji sa Adižes institutom i Borisom Vukićem, neće biti snimljen, tako da je lično prisustvo jedini način da čujete predavanja i ostvarite kontakt sa predavačima. Prijavite se već danas i ostvarite značajne popuste na cenu kotizacije.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  BIZIT 2022: Sajberbezbednost, paneli i Agilno za kraj
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,