BIZIT 2022

Blizzard je definitivno otkazao ovogodišnji BlizzCon

BlizzCon je poslednji u nizu velikih događaja koji se neće održati ove godine. Iako se ova manifestacija tradicionalno održava u novembru, Blizzard je već sada odlučio da preskoči ovogodišnji skup.

PCPress.rs Image

Šta sa e-sports događajima?

Kompanija je tokom aprila razmatrala situaciju i istraživala opcije za održavanje BlizzCon-a. Kao glavna alternativa istraživana je mogućnost da se ovogodišnja manifestacija održi online. Međutim, prevagnulo je mišljenje da to neće biti dostojna zamena „pravom“ skupu, pa je na kraju odlučeno da se tokom ove godine neće održati ni u kakvoj formi.

Istovremeno, Blizzard se nada da će ipak uspeti da održi esport događaje koji su se obično održavali tokom BlizzCon-a. Tu spadaju Overwatch World Cup, World of Warcraft Arena World Championship, kao i Starcraft II i Heartstone šampionati. Jedna od mogućnosti je da podrži organizovanje pojedinačnih high-level takmičenja koja bi se inače održali tokom ove manifestacije.

Mnoga od ovih takmičenja već se ove sezone održavaju online. Cela sezona Overwatch League mečeva i AWC Battle for Azeroth su prebačeni online, pa je moguće da će i velika finala biti održana na isti način.

Pročitajte i:  Crvena zvezda brani titulu League of Legends šampiona

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,