BIZIT 2022

Blockchain startap kupuje BitTorrent

Peer-to-peer pionir BitTorrent je navodno prodao svoje poslovanje blockchain startapu TRON za naknadu od 140 miliona dolara, izveštava TechCrunch. Portal navodi da se detalji još uvek razrađuju i akcionari tek treba da zaključe ugovor definitivno, ali je malo verovatno da će pregovori propasti u ovom trenutku.

Priča je počela da se formira kada je prošlog meseca TorrentFreak saznao da je TRON CEO, Justin Sun, u procesu akvizicije BitTorrent-a. Variety je potom potvrdio da je dogovor završen prošle nedelje, ali nije spomenuo tačnu cenu akvizicije, ali sada se konačno zna. TRON tek treba da razradi plan kako će se BitTorrent uklopiti u postojeće operacije, ali jedan akcionar je TechCrunch-u rekao da blockchain startap namerava da koristi tehnologiju da „legalizuje“ svoj posao. Deoničar dalje nagoveštava da TRON može da koristi BitTorrent P2P arhitekturu za potencijalno postavljanje rudarske mreže.

BitTorrent ima 170 miliona korisnika u svom paketu proizvoda, koji uključuju popularni uTorrent i uslugu orijentisanu na industriju zabave sa ogrankom BitTorrent Now, koji nezavisnim umetnicima i muzičarima pomaže da objavljuju svoj rad koristeći istu tehnologiju koja se koristi i za piratizovanje najnovijih epizoda omiljenih TV serija korisnika. Biće zanimljivo videti da li će TRON iskoristiti ove usluge s obzirom na svoje težnje da decentralizuju distribuciju sadržaja za industriju digitalne zabave. Uprkos svom šarenom PR dosijeu, koji uključuje optužbe za plagijat, pogrešna obaveštenja o partnerstvu i eventualne povrede Ethereum-ovih licencnih prava, TRON i dalje predstavlja desetu najveću kriptovalutu sa tržišnim udelom od preko 3,2 milijarde dolara, prema CoinMarketCap-u.

Pročitajte i:  Banca Intesa nagradila najinovativnija digitalna rešenja

Izvor: TNW

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,