Top50 Glas publike

BlogOpen-BlogNext #10BO

Prošlo je 10 godina od saziva prve i dugo godina jedine blogerske konferencije BlogOpen, nov saziv je organizovan sa ciljem da se napravi rekapitulacija prethodne decenije u blogosferi, od starih i trajući blogova do danas, sve do novih, koji su nastali u međuvremenu i promenili i unapredili blogersku scenu, vrste blogova i načine na koje se afirmiše blogovanje.

PCPress.rs ImageOd 2007. godine, kada je prvi put održana, BlogOpen konferencija je za mnoge označila životne promene i prekretnice, a predavači i posetioci su postali stubovi digitalnog društva Srbije, kreatori zakona ili izmena zakona, kreatori uspešnih online biznisa, edukatori i promoteri bloga kao profesionalne orijentacije.

Obeležavanjem 10 godina od prvog saziva, BlogOpen-BlogNext je u 2017. godini izrazito blogocentričan događaj, koji se bavi ličnim o opštim blogerskim pričama i čitaocima, o tome šta blog znači društvu, pojedincu, i kako utiče na digitalno društvo i društvene promene, šta je pomogao, šta je mogao a nije, kuda se kreće. Posebno mesto zauzimaju i korporativni blogovi, prateća komunikacija brendova ili kompanija svom osnovnom poslu.

U tri dana konferencije, publika će čuti studije slučajeva najuspešnijih blogova i blogera, imati priliku da sazna sve o bologerskim nišama, blogerskim navikama, ciljevima i motivacijama, kao i da prođe kroz ekskluzivne radionice bloga i  marketinga, bloga u biznisu i bloga kao sredstva profesionalizacije i lične afirmacije i različite panel diskusije na aktuelne teme iz domena blogosfere, društvenih mreža, digitalnog društva i e-države.

Poseban deo konferencije je program All stars, koji će poslednjeg dana okupiti najveće zvezde interneta izvan blogova, pojedince koji su stvorili karijere korišćenjem društvenih mreža, promenili sebe ili društvo zahvaljujući njima, ili podstakli svoje karijere da se podignu na viši nivo ličnog uspeha.

Ciljevi saziva BlogOpen-BlogNext

  • Pružanje obuhvatnih, konkretnih i korisnih informacija za ojačavanje blogova i stvaranje novih
  • Umrežavanje i uspostavljanje međublogerskih veza i veza među korisnicima društvenih mreža, kao i agencija i kompanija koje su zainteresovane za njih
  • Podrška ostvarivanju uslova za izgradnju online karijere
  • Pomoć u postavljanju ličnih ciljeva i načina za korišćenje digitalnog okruženja
  • Podrška blogosferi i digitalnom društvu generalno
  • Rekapitulacija, rekonekcija, regeneracija, reputacija.

Konferencija je namenjena blogerima, ali i marketinškim i PR agencijama, malim i velikim preduzećima, koji će imati priliku da na jednom mestu upoznaju i čuju najbolje, najstarije i najnovije blogere koji utiču na društvo i kreiraju blogosferu.

Generalni pokrovitelj konferencije je Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, a partner u realizaciji Novosadski sajam i prvi sajam Digitalnih komunikacija.

Organizator: Centar za nove medije Liber

Vreme: 9-11 mart 2017.

Mesto: Kongresni centar i Master hala Novosadskog sajma

Hashtag konferencije #10BO

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,