Plazma

Potrebno bolje regulisanje AI razvoja

Teslin CEO, Elon Musk, pozvao je javno da svi učestvuju u boljem regulisanju veštačke inteligencije. To je objavljeno i na profilima kompanije Tesla. On želi da firme koje se bave razvojem veštačke inteligenije ne bivaju obmotane velom tajni, već da budu transparentne i otvorene da pokažu šta rade.

regulisanje AI razvoja elon musk

Musk zabrinut zbog veštačke inteligencije

Elon Musk je poznat po tome da je uvek zabrinut zbog razvoja veštačke inteligencije. On je 2014. izjavio kako AI može da bude opasniji od nuklearnih bombi, a zatim i na jednoj konfereniji kako je AI “naša najveća egzistencijalna pretnja“. Tek pre dve godine, Musk je otvorio regulatornim telima vrata kompanije Tesla kako bi dobili uvid u mašinsko učenje za autonomnu vožnju kod Tesla automobila na električni pogon.

On nije verovao da će nakon toga biti stvoren odbor koji će se baviti regulacijom i kontrolom razvoja mašinskog učenja i veštačke inteligencije, kako bi se osiguralo da se ona upotrebljava samo u bezbedne svrhe. Danas ipak tvrdi koliko je tako nešto zaista bitno, da se neko ne bi usudio da pređe granice dozvoljenog i normalnog.

Pročitajte i:  Tesline isporuke rastu uprkos nestašici i zatvaranju fabrika

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,