TrendMicro

Bosch i IBM u zajedničkoj saradnji

Bosch uspostavlja partnerstvo sa IBM-om. Kompanije će zajednički koristiti kvantno računarstvo i tehnologiju simulacije kako bi pronašle alternative retkim zemnim elementima i metalima potrebnim za električna vozila.

PCPress.rs Image

Cilj je postići rezultate u roku od jedne decenije

Minerali koji se koriste za magnete u elektromotorima, membranama u gorivnim ćelijama, kao i u vazduhoplovstvu su skupi i često je način na koji se iskopavaju neodrživ.

Kina snabdeva 98 odsto potražnje Evropske unije za magnetima napravljenim od retkih elemenata. Minerali za baterije kao što su litijum, nikl i kobalt se takođe skoro u potpunosti uvoze iz inostranstva.

Zajednička istraživačka saradnja će koristiti kvantno računarstvo kako bi istražila koji bi različiti materijali mogli delimično ili u potpunosti da zamene one koji se trenutno koriste, rekao je šef korporativnog istraživanja i razvoja Bosch-a Thomas Kropf.

„Ova tehnologija je na ivici da postane stvarna“, rekao je Stefan Hartung, izvršni direktor kompanije Bosch.

On je dodao da Bosch deli svoje iskustvo u simulaciji materijala sa IBM-om za “veoma specifične oblasti primene”. Zauzvrat se dobija “dublji uvid u snagu i primenljivost kvantnog računarstva uključujući hardver”.

Pročitajte i:  Shutterstock i OpenAI proširuju saradnju

Bosch ulaže 10 milijardi eura u digitalizaciju i povezivanje sistema do 2025. godine. Nove tehnologije fokusirane na održivost i mobilnost čine dve trećine te vrednosti.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *