BIZIT 2022

Britanski radnici pretražuju podatke dva sata dnevno

Zaposleni u kompanijama širom Velike Britanije provode sve više vremena u potrazi za podacima, tvrdi se u novom istraživanju koje je sproveo Veritas Technologies. Kao glavni razlog za pad produktivnosti se navode slabo osmišljeni sistemi za skladištenje podataka, tvrdi se u tom istraživanju.

PCPress.rs Image
Izvor: IT Pro

Izveštaj koji objavljuje Veritas Technologies tvrdi da provođenje dva sata dnevno u pretrazi podataka predstavlja pad produktivnosti od 16 procenata. Sasvim logično, s obzirom da zaposleni koriste podatke prilikom donošenja odluka, to smanjuje verovatnoću da se donese pogrešna odluka oslanjanjem na instinkt umesto na same podatke. Izveštaj takođe navodi da kompanije koje investiraju u efikasan svakodnevni menadžment podataka uspevaju da ostvaren uštede i imaju produktivnije zaposlene u čak tri četvrtine slučajeva.

Osim toga, u izveštaju se naglašava da se priča ne vrti samo oko uštede novca i produktivnosti. Zapravo, još značajniji aspekat priče jeste u propuštenim prilikama. Kompanije koje neefikasno barataju podacima propuštaju vredne prilike, koje bi im donele velike zarade. Organizacije u proseku gube oko milion i po dolara godišnje zbog problema sa podacima, ističe se u izveštaju.

Izvor: IT Pro

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,