Broj isporuka skenera otiska prsta ispod ekrana u porastu

Skener otiska prsta na prednjem delu uređaja (na home dugmetu) pada u zaborav, kako evolucija ide ka all-screen telefonima. Ovaj trend je doveo do implementacije skenera otisaka prsta ispod ekrana, koji je prvi predstavio Vivo X20 Plus UD, a potom i X21 UD, Xiaomi Mi 8 Explorer i nekoliko drugih proizvođača.

PCPress.rs Image

Prema istraživanju kompanije Sigmaintell-a, a kako je preneo Digitimes, isporuke skenera ispod ekrana će do kraja 2018. godine dostići 42 miliona, dok će 2019. godine iznositi 100 miliona. Nova vrsta tehnologije dolazi sa optičkim ili ultrasoničnim skenerom. Na primer, Vivo koristi prvu, gde ekran emituje svetlo i senzor „čita“ sliku. Ovaj drugi je skuplji i oslanja se na talase koji se šalju na usečene linije otiska prsta i signal koji se odbija od njih. Zbog visoke cene drugog, prva verzija će sačinjavati većinu senzora koji se isporučuju.

Sigmaintell takođe tvrdi u svom izveštaju da će skuplji senzor biti isporučen po višoj ceni korejskim proizvođačima pametnih telefona, verovatno Samsung-u i LG-u. Ove informacije dolaze u skladu sa prethodnim glasinama da bi Galaxy S10, Note10 i A serija mogle da dobiju upravo takav skener otiska prsta.

Pročitajte i:  Šta još znamo o Samsung Galaxy S22?

PCPress.rs Image

Digitimes je istakao da za rad senzora pametni telefoni treba da imaju OLED ekran. Samsung je možda aktuelni vodeći proizvođač OLED modela, ali bi kineski proizvođači poput Tianme i Visionox mogli da se pridruže trci uz povećanu potražnju domaćih proizvođača pametnih telefona sa ciljem da održe nisku cenu.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,