Budućnost TV serija: Interaktivne epizode

Oni koji strastveno prate određene TV serije, neretko postanu frustrirani činjenicom da ne mogu da saznaju više o svom omiljenom junaku, te učestvuju u radnji. Nova HBO TV serija, koju potpisuje Steven Soderbergh, obećava gledaocima da bi to moglo da se promeni tako što će preko iOS aplikacije moći da prate radnju iz ugla određenog junaka, te izaberu na koji će način da iskuse priču. Mosaic, mini-serija od šest epizoda, emitovaće se u januaru 2018. godine, a gledaoci će pre toga moći da skinu prateću aplikaciju koja će im omogućiti da izaberu određenog junaka i prate njegova iskustva.

PCPress.rs Image

Različiti izbori koji mogu da se naprave u okviru aplikacije vodiće do različitih završetaka, a Soderbergh kaže da je serija pravljena sa namerom da se emituje uz prateću aplikaciju koja igra važnu ulogu u načinu građenja priče. YouTube video koji promoviše aplikaciju prikazuje profile nekoliko junaka, isečke iz novina, te glasovne komentare, koji su deo ovog interaktivnog iskustva.

Za pravljenje aplikacije bile su potrebne tri godine, a oni koji je budu koristili moći će da uporede način na koji sami grade priču sa onim koji će biti emitovan u januaru. Iako je “grananje priče” prisutno već godinama, tehnologija sada omogućava da se ono dešava na prefinjeniji i intuitivniji način nego što je to ranije bilo moguće.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,