Plazma

Byte kreatorima obećao prihode od reklama

Byte je došao kao naslednik Vine platforme, i kreatorima obećao mogućnosti za unovčavanje sadržaja, te druge pogodnosti koje bi trebalo da popularizuju ovaj novi proizvod.

PCPress.rs Image

Aplikacija za postavljanje kratkih video sadržaja, iza koje stoji jedan od osnivača Vine platforme – Dom Hofmann, pojavila se pre tek nekoliko dana, a za iOS i Android, i ubrzo zabeležila 780 hiljada preuzimanja. Rezultat ne predstavlja veliki uspeh, a ako se ima u vidu da je TikTok u istom vremenskom periodu imao čak 8,2 miliona preuzimanja. Novi partnerski program trebalo bi da donese prednost u odnosu na konkurenciju, budući da Byte planira direktnu opciju za monetizovanje sadržaja, što bi trebalo da privuče veći broj kreatora.

Pročitajte i:  Telegram uvodi premium plan pretplate za korisnike

Plan je da tokom vremena veći deo prihoda ide kreatorima, a partnerski program je poziv svima koji imaju ideje i žele da postanu deo ove platforme. Program će u početku važiti samo za teritoriju Sjedinjenih Američkih Država, a finansiraće se preko reklama, koje, kako se obećava, neće remetiti prikazivanje video sadržaja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,