Top50 Glas publike

ByteDance duplirao prihode u 2020. godini

ByteDance, kineska kompanija koja stoji iza video aplikacije TikTok, prošle godine je zabeležila duplu zaradu. Interni izveštaj je pokazao da je ukupan prihod kompanije skočio za 111% na 34,3 milijarde dolara za 2020. godinu. Brojke govore u prilog kontinuirane globalne popularnosti TikTok-a.

Byte Dance duplirao prihod u 2020. godini.

ByteDance nadgledaju nadzorni organi širom sveta

ByteDance je takođe zabeležio godišnji rast bruto dobiti od 93% na 19 milijardi dolara, dok je za isti period zabeležio neto gubitak od 45 milijardi dolara. Neto gubitak pripisan je računovodstvenom prilagođavanju i nije povezan sa poslovanjem kompanije. Izveštaj je takođe pokazao da je ByteDance od decembra prošle godine imao oko 1,9 milijardi aktivnih korisnika na svim svojim platformama.

Ogromna popularnost TikTok-a dovela je do toga da ByteDance bude pod nadzorom vlada širom sveta, uključujući i SAD. Izvršna naredba koju je potpisao predsednik Joe Biden ranije ovog meseca primoraće određene kineske aplikacije da preduzmu oštrije mere za zaštitu korisničkih podataka ako žele da ostanu na američkom tržištu. Predsednik Biden je prethodno opozvao izvršnu naredbu svog prethodnika Donalda Trumpa kojom se u SAD-u zabranjuju kineske aplikacije TikTok i WeChat.

Pročitajte i:  Sjedinjene Države razmatraju zabranu TikTok-a

Izvor: BBC

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: