Zebra

Calculus ERP: Uz dobru računicu

Za Calculus korisnik njihovog softvera nije neko kome samo treba da proslede novu verziju ili reše postavljeni zahtev. Za njih su svi korisnici partneri, saradnici, prijatelji koje spaja ista strast prema dobro urađenom poslu.

HOLD ON (1)

Kakav softver vam treba ako ste malo ili srednje preduzeće? S jedne strane, imate one koji nude kompleksan, napredan, sa „šumom” izveštaja iz kojih se vidi sve. Na drugoj su oni koji nude „sve što vam treba i ništa više po atraktivno niskoj ceni“. Naravno, tu je prava plejada program skih paketa za koje obično kažemo da su negde u sredini. Izbor softvera uvek otvara brojna pitanja na koje ponekad nije lako dati odgovor.

Možete da pronađete softver koji vam odgovara i po karakteristikama i po ceni, ali tu nije kraj. Poslovne aplikacije nikada ne miruju, stalno se razvijaju i donose brojna unapređenja. Takođe, u radu s vremena na vreme iskrsne situacija kad vam je potrebna pomoć. Po prirodi stvari, pomoći će vam upravo tim koji je softver razvio ili implementirao. Taj tim može da insistira na sitnim, formalnim detaljima, da s vama komunicira kao da ste otišli u banku, a to mogu biti i ljudi koje još od prvog razgovora doživljavate sasvim drugačije – kao da ih poznajete ceo život, da ste odrasli s njima, da ste uvek s njima provodili dobre i veoma prijatne trenutke.

Pročitajte i:  GoPro - vaši eksperti za Business Central

Calculus je jedna od retkih firmi gde se ne vrti sve oko novca. Za njih je razvoj softvera strast i izvor neprestanih profesionalnih izazova. I njihov poslovno-informacioni sistem koriste firme koje osećaju istu posvećenost i strast prema sopstvenom poslu. A nije ih malo: više od 1.000 malih i srednjih preduzeća najrazličitijih delatnosti poklonilo je svoje poverenje Calculus-u.

Šta Calculus pruža

Za 10 godina razvoja, Calculus ERP prerastao je u paket s velikim brojem modula koji rade integrisano i koriste iste podatke, ali svaki je prilagođen specifičnim potrebama određenog odeljenja ili sektora. Klijentima su na raspolaganju moduli za računovodstvo, upravljanje zalihama, proizvodnju, nabavku, prodaju, ljudske resurse, obračun zarada i druge potrebe. Sistem izveštavanja prilagođen je kako zahtevima koje propisuje zakon, tako i potrebama efikasnog upravljanja resursima preduzeća.

Izborom tehnologija na koje se oslanja, Calculus je ekonomski prihvatljiv za najširi sloj korisnika u Srbiji. Sybase SQL Anyware je jedan od najdugovečnijih i najpoznatijih proizvoda svoje vrste s velikom korisničkom bazom širom sveta i pritom, pored niske nabavne cene, postoji mogućnost da se umesto kupovine opredelite za plaćanje mesečnog najma. A i sam Calculus ne kupujete, već iznajmljujete po jednom od dva ponuđena modela, u zavisnosti od potrebe za podrškom i mesečnoj ceni za celu firmu koja ne prelazi dnevni izdatak za šoljicu kafe popijenu u društvu prijatelja i kolega.

Pročitajte i:  GoPro - vaši eksperti za Business Central

www.calculus.rs

O Calculus-u

Preduzeće je osnovano 2004. godine kao rezultat dugogodišnje saradnje grupe stručnjaka u oblasti finansija i knjigovodstva i ekipe specijalizovane za izradu poslovnih i knjigovodstvenih aplikacija, a trenutno zapošljava 18 ljudi. Saradnja s preduzećima različitih delatnosti usavršila je kadar firme, pa su prisutni stručnjaci za sve oblasti poslovanja dosadašnjih partnera (proizvodnja, veletrgovina, maloprodaja, turizam, izdavaštvo, marketing, ordinacije, uvoz, izvoz, ugostiteljstvo…)

Pored Beograda i Novog Sada, Calculus sarađuje s preduzećima iz Italije, Švajcarske, Grčke, Slovenije i Crne Gore, a među korisnicima usluga su mala i srednja privatna i društvena preduzeća. Kompletnost usluge korisnicima upotpunjuje se projektovanjem, izradom i uvođenjem poslovnog softvera u preduzeća partnera i pružanjem usluga iz oblasti finansija i knjigovodstva čime se stalno unapređuje poslovanje partnera ali i sopstveno poslovanje.

Milan Bašić

(Objavljeno u časopisu PC#221)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,