TrendMicro

Call Of Duty: Malver za prevarante

Malver se ušunjao u Call Of Duty: Warzone, a maskiran je u cheat, pa može da se tumači i kao neka vrsta kazne za one koji varaju u video igrama.

PCPress.rs Image

Warzone je već neko vreme opterećen elementima koji služe za varanje, pa je samo u martu banovano oko 30 hiljada varalica. Potera za prevarantima privukla je pažnju tradicionalnih hakera, koji su shvatili da je igra povoljno tle za distribuciju malvera. Tako je na scenu stupio CoD Dropper v0.1 – kanal za distribuiranje virusa. Žrtve su softver preuzimale u uverenju da će im doneti prednost u igri, te trikove uz pomoć kojih će pobeđivati druge igrače. Umesto toga su napadačima otvorili put do svojih računara.

U pitanju je jednostavna metoda koja se oslanja na ponašanje onih koji žude za pobedom po svaku cenu. Naime, da bi se aktivirao neki softver za varanje obično je neophodno da se isključe antivirus programi, pa tako varalice svojom voljom ugrožavaju bezbednost uređaja. Igrači su svesni rizika, ali to ne znači da će varalice nestati, kako u Warzone, tako i u drugim igrama.

Pročitajte i:  Novi Windows malver vreba korisnike

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,