Zebra

Canon blic sa veštačkom inteligencijom

Blicevi foto-aparata obično nisu proizvodi koji privlače mnogo pažnje, ali je Canon to promenio sa svojim Speedlite 470EX-AI u koji je uključio i elemente veštačke inteligencije.

Kao što fotografi već znaju, najpoželjnije je da se blic usmeri ka nekoj površini od koje se svetlo odbija, te na taj način omogućava proizvodnju kvalitetnijih fotografija, a podešavanja bi često predstavljala problem, te bila previše komplikovana za one sa manje iskustva. Tu na scenu stupa “AI Bounce” kompanije Canon, te uz pomoć proračunavanja razdaljine između kamere i subjekta omogućava da se bolje iskoristi prirodno osvetljenje.

Blic će se tako automatski podesiti, čak i kada se kamera pomera, a zahvaljujući ugrađenim motorima, te senzorima koji se nalaze na prednjoj strani kamere. Tako fotograf duplim klikom na okidač omogućava da tehnologija izračuna udaljenost subjekta, kako od kamere, tako i od tavanice prostora u kojem se fotografiše. Nakon toga se automatski podešava na idealni ugao koji omogućava najbolje odbijanje svetla od površine tavanice na subjekat koji se fotografiše, te je u tom trenutku neophodno da se kamera zadrži u položaju za koji su proračuni napravljeni, a kako bi blic funkcionisao pod uglom koji je prethodno izračunao.

Pročitajte i:  Canon nadograđuje svoj popularni Speedlite odašiljač

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,