Canon EOS C300 – digitalni kamkorder za produkciju filmova visoke rezolucije

PCPress.rs ImageKompanija Canon Srbija predstavila je novi digitalni video kamkorder EOS C300 sa zamenljivim objektivima, koji kombinuje izvanredne performanse slike sa izuzetnom pokretljivošću i proširenim mogućnostima, kako bi se zadovoljile potrebe današnje, vrlo zahtevne, filmske industrije. Srbija je druga evropska zemlja u kojoj je posle Berlinske premijere ekskluzivno predstavljen ovaj model kojim je Canon zakoračio u svet filma.

„Digitalni video kamkorder EOS C300 poslednji je novitet iz naše kompanije i deo je serije Cinema EOS Sistem koju je Canon predstavio početkom novembra. Tom serijom Canon je postao deo filmske industrije, a novi profesionalni sistem digitalne filmske fotografije obuhvata različite kategorije proizvoda od kojih EOS C300, uz C300 PL, omogućavaju snimanje video materijala visokog kvaliteta“, rekao je Ferenc Torok, Canon CEE PS Pro Professional Photo.

Nova kamera od sada svim ljubiteljima, stvaraocima sedme umetnosti, ali i amaterima ljubiteljima pokretnih slika pruža priliku da svoje autorske radove snimaju pomoću visokokvalitetne opreme koja obezbeđuje kvalitet snimaka na profesionalnom nivou.

PCPress.rs ImageO kameri

Kamkorder Canon EOS C300 sa novim CMOS senzorom, proporcija 16:9, koji je ekvivalentan Super 35 mm sadrži približno 8,29 miliona efektivnih piksela, a veličina piksela je pritom veća nego kod konvencionalnih profesionalnih kamkordera, što omogućava bolje prikupljanje svetlosti u svrhu pojačane osetljivost i smanjenja buke. Ovaj senzor očitava Full HD (1920 x 1080 piksela) video signale za svaku od tri RGB (crvena, zelana, plava) primarne boje i smanjuje efekat mramorne boje (incidence of moiré).
Veća brzina očitavanja signala CMOS senzora smanjuje iskošenja zbog obrtnog kapka, što je karakteristika CMOS senzora kod kojeg objekti koji se brzo kreću izgledaju dijagonalno iskošeni. Kombinacija senzora sa procesorom slike DIGIC DV III visokih performansi omogućava vrlo precizan gama proces.

Pročitajte i:  Canon premijerno prikazuje štampače Colorado 1630 i Arizona 135 GT na sajmu FESPA 2021

Kao dodatak MPEG-2 Full HD (usaglašen sa MPEG2 422@HL ) kompresiji model EOS C300 primenjuje 4:2:2 uzorak boje za performanse visoke rezolucije, što smanjuje pojavljivanje nazubljenih formi na hromatskim ivicama. Takođe, sa maksimalnom brzinom snimanja od 50Mbps, ovaj kamkorder omogućava snimanje visokokvalitenih video snimaka.

Video i audio format fajla za snimanje ovog kamkordera podržava MXF (Material eXchange Format) industrijski standard, što je open source format fajla koji je idealan za nelinearne sisteme redigovanja. Snimanjem na već dostupne CF kartice, EOS C300/C300 PL ostvaruje izuzetno visoke performanse, a opremljen je sa dva prostora za CF kartice.

PCPress.rs ImageSpreman za akciju

Kompaktnog dizajna i mera 133 x 179 x 171 mm, Canon EOS C300/C300 PL omogućava izvanredne manevre, snimanje na mestima nepristupačnim velikim filmskim kamerama, kao što je snimanje nisko pri zemlji ili uz ivicu zida.

U skladu sa potrebama na mestu snimanja, kamkorder se može opremiti ručicom, rukohvatom, osloncem za palac i ekran i nudi širok spektar industrijski-standardnih mesta za priključak, koji obuhvataju HD/SD-SDI video izlaz za spoljna snimanja video sadržine visokog kvaliteta. Pri korišćenju WFR-E6B bežičnog transmitera podataka za EOS digitalne kamere (koji se prodaje odvojeno), EOS C300 može da se kontroliše daljinskim putem uz pomoć svakodnevnih pomagala kao što su smart/pametni telefoni ili tablet računari.

Pročitajte i:  Canon donosi revoluciju u 180° VR pomoću 3D VR sistema i Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE objektiva

Ovaj kamkorder je opremljen sa četiri start/stop dugmeta koji su pozicionirani na različitim lokacijama da bi zadovoljili bilo kakav način držanja kamere i može biti opremljen spektrom dodataka, koji obuhvataju mat kutije, dodatne fokuse i spoljne video i audio rekordere. Jedinica takođe postiže besprekornu integraciju sa dodatnim sistemima i obezbeđuje dodatnu mirnoću kroz svoju konstrukciju otpornu na kapljice vode i prašinu, kao i ugrađeni sistem hlađenja.

Novi kamkorder, takođe, dozvoljava korisnicima prilagođavanje kvaliteta slike tako da odgovara onim snimljenim profesionalnim kamkorderima i digitalnim kamerama SLR iz EOS serije, ali i nudi Canon Log Gamma, što obezbeđuje jasan kvalitet slike sa umanjenim kontrastom i jasnoćom za maksimalnu slobodu u doradi i obradi tokom post produkcije.

Ostale karakteristike obuhvataju beleženje brzog pokreta, koji se postiže kroz snimanje manje kadrova u sekundi, da bi se stvorila akcija do 60x normalne brzine, i spori pokret do 1/2.5x# učinio mogućim uz snimanje više kadrova po sekundi. Brzina kadra između 1 i 60 kadrova u sekundi (fps) može da se prilagodi u povećanju od jednog kadra po sekundi. Isto tako, odabir Custom Pictures, dozvoljava korisnicima da slobodno prilagode kvalitet fotografije za veću kontrolu nad izgledom sadržaja.

Pročitajte i:  Canon lansira PRISMAprepare Go aplikaciju namenjenu malim štamparijama

Prodaja počinje u januaru 2012. godine i tada će biti poznata cena kamkordera.

Izvor: Canon

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: