Top50 Glas publike

Canon fotoaparati kao web kamere

Poznati proizvođač fotoaparata napravio je interesantan potez. Većina njihovih novih DSLR, Mirrorless i PowerShot kamera od sada će moći da se upotrebljavaju kao web kamere vrhunskog kvaliteta. Da bi to bilo moguće, dovoljno je samo da se na računar instalira (prva) beta verzija EOS Webcam Utility programa i da se kamera putem USB kabla poveže sa PC-jem. Ovo bi trebalo da obezbedi kompatibilnost sa mnogim popularnim video chat servisima kao što su Zoom, Microsoft Teams, BlueJeans…

PCPress.rs Image

Za maksimalan kvalitet

Canon se na ovaj potez odlučio kako bi svojim korisnicima u trenucima kada se zahteva socijalno distanciranje, obezbedio maksimalan kvalitet video komunikacije.

I do sada je bilo moguće izvesti nešto slično sa tehničke strane i sa mnogim drugim fotoaparatima. Ipak, to je zahtevalo da kamera ima HDMI izlaz, kao i da se upotrebi neka HDMI capture kartica koja će „hvatati“ video sa kamere i preusmeravati ga u chat aplikaciju. Jasno je da ovakvi „budženi“ sistemi ne mogu da se nazovu pravim rešenjem. Canon je iz igre izbacio sav dodatni hardver, ako se izuzme običan USB kabl i ako posedujete neki od podržanih kamera:

PCPress.rs Image

Za kraj napominjemo da za sada postoji softver samo za Windows operativni sistem. Mac korisnici će, na žalost, morati da sačekaju da se napravi verzija namenjena njima (ako se Canon uopšte odluči za to).

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,