N Central domination

Canon Ivy Rec – hibridna akciona kamera

Poznati proizvođač kamera pokrenuo je crowdfund kampanju na sajtu Indiegogo za svoj novi proizvod – Ivy Rec kameru. Već na samom početku se postavlja pitanje čemu ova kampanja – Canon kao veliki proizvođač sigurno ima dovoljno sredstava da sam finansira razvoj kamere. Po svemu sudeći, ideja je da se prikupe mišljenja budućih korisnika ove kamere, kao i da se na taj način proizvod bolje prilagodi korisnicima. Takođe, jedan od razloga je i privlačenje novih korisnika, prvenstveno amaterskih fotografa.

PCPress.rs Image

Ivy Rec možemo da nazovemo hibridnom kamerom, koja ima elemente akcione kamere (malih je dimenzija, vodootporna je i otporna na udarce, ima ugrađenu bateriju…), ali je uočljiva i želja da se ostvari dobra veza sa telefonom. Ova dva uređaja mogu da se povežu putem Wi-Fi ili Bluetooth konekcije, za šta se upotrebljava CanonMini Cam App, preko koje je moguća njena puna kontrola, ili prebacivanje fotogafija i videa na telefon.

Dizajn kamere je interesantan jer je napravljena u obliku karabinjera, pa se lako može zakačiti za bilo koju površinu. Njena rezolucija je 13 MP, može da snima video u 1080p rezoluciji i vodootporna je do 30 minuta i do dubine od jednog metra.

Pročitajte i:  Nikon izlazi sa DSLR tržišta?

Cena kamere, kada bude dostupna u prodaji (očekuje se u oktobru), biće 130 dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,