Canon osvojio pet prestižnih TIPA priznanja, drugu godinu zaredom

PCPress.rs ImageKompanija Canon je osvojila pet priznanja prestižne evropske asocijacije za proizvode iz područja fotografije i grafičke štampe, udruženja TIPA (Technical Image Press Association) i to drugu godinu zaredom. Ova priznanja potvrđuju vodeći kvalitet Canon-ovih proizvoda za fotografisanje i štampanje.
Žiri TIPA asocijacije, koji se sastaje jednom godišnje radi izbora najboljih fotografskih i štamparskih proizvoda godine, dodelio je priznanja sledećim Canon-ovim proizvodima:
 
• Najbolji napredni DSLR fotoaparat: Canon EOS 550D
• Najbolji stručni DSLR fotoaparat: Canon EOS 7D
• Najbolji stručni kompaktni fotoaparat: Canon PowerShot G11
• Najbolji multifunkcijski foto štampač: Canon PIXMA MP990
• Najbolji štampač velikog formata: Canon imagePROGRAF iPF6350

„Nezavisna organizacija TIPA dodeljuje priznanja najinovativnijim proizvodima na tržištu koji nude najnoviju tehnologiju, visok kvalitet dizajna i pravu jednostavnost upotrebe. Nagrade dodeljene i fotografskim i štamparskim proizvodima jasno ukazuju na kvalitet našeg širokog asortimana proizvoda i Canon-ovu posvećenost izuzetnom kvalitetu digitalnih slika.“ komentariše Nigel Tejlor, direktor marketing komunikacija za grupu Canon-ovih potrošačkih proizvoda u kompaniji Canon Europe.
Žiri TIPA asocijacije dao je sledeća obrazloženja nagrada:

Najbolji napredni DSLR fotoaparat: Canon EOS 550D

Rezolucijom od 18 megapiksela, Canon EOS 550D takmiči se sa mnogo skupljim srodnim konkurentima. Ovaj napredni DSLR fotoaparat snima video zapise u Full HD rezoluciji 1920×1080, ima efikasan živi prikaz i impresivan broj podešavanja i funkcija. Model Canon EOS 550 D predstavlja odličan kompromis jer iako je namenjen zahtevnijim korisnicima, mogu ga koristiti i amateri i fotografi entuzijasti.

Najbolji profesionalni DSLR fotoaparat: Canon EOS 7D

Ovim EOS fotoaparatom, namenjenim zahtevnim korisnicima, Canon pokazuje da korišćenje malog senzora APS-C nije prepreka postizanju visokog kvaliteta slika. EOS 7D ima novi CMOS senzor od 18 megapiksela koji obezbeđuje odlične rezultate do osetljivosti ISO 3200. Akcionim fotografima će se dopasti snimanje pri ekspoziciji od 1/8000 s i velikom broju frejmova u sekundi. Izuzetan HD video čini ovaj fotoaparat izborom profesionalnih snimatelja filmova.

Najbolji kompaktni fotoaparat: Canon PowerShot G11

Model PowerShot G11, osim što je odlično dizajniran i jednostavan za upotrebu, ima i sva ručna podešavanja funkcija koja su potrebna fotografima i predstavlja odličan alat za precizan i diskretan rad. Zumom od 28-140 mm (ekvivalent) i senzorom rezolucije 10 megapiksela, ovaj fotoaparat ne pokušava da zaseni početnika već da uveri stručnjaka.

Najbolji multifunkcijski foto štampač: Canon PIXMA MP990

Razvijen sa idejom da se štampanje fotografija učini jednostavnijim, model Canon PIXMA MP990 ima nekoliko inovativnih karakteristika kao što su korekcija ekspozicije u više zona, poboljšana ukupna detekcija lica, analiza scene i korekcija osvetljenosti i zasićenja boja. Štampač PIXMA MP990 ima funkciju „Auto Photo Fix II“ koja korisnicima pomaže da dobiju najbolje moguće fotografije i isprave neke uobičajene greške, kao što su nedovoljno eksponirane slike.

Najbolji štampač velikog formata: Canon imagePROGRAF iPF6350

Štampač imagePROGRAF iPF6350 formata 24″ ima novi Canon-ov sistem LUCIA EX pigmentnih mastila sa 12 boja i inovativne tehnologije štampe koje omogućavaju produkciju otisaka sa većom preciznošću postavljanja tačaka i većom gamom boja. Ovaj model je napravljen da zadovolji potrebe profesionalnih korisnika za sofisticiranim kvalitetom štampe. Model imagePROGRAF iPF6350 ima funkciju kalibracije boja koja koristi interni multi-senzor izuzetnih performansi za postizanje konzistentne reprodukcije boja.

Izvor: Canon

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , , , ,