Canon predstavio EOS Ra mirrorless kameru za astrofotografiju

Bez mnogo pompe, predstavljena je nova Canon-ova kamera specijalno napravljena za fotografisanje nebeskih tela, planeta i galaksije, kao i noćnu fotografiju. 

CanonEOSRa

Poput Nikon-a D810a pre nje, Canon EOS Ra ima specijalno dizajniran IR filter koji je modifikovan tako da propušta četiri puta više talasne dužine talasa (hidrogen alfa zrake), u poređenju sa običnim Canon EOS R modelom. Takođe, EOS Ra omogućava 30x uvećanje u EVF i LCD prikazu kako bi precizno fokusirao udeljena nebeska tela.

CanonEOSRa

Osim toga, manje ili više je sličan svojem rođaku koji u nazivu nema dodato slovo “a”. Poseduje isti 30.3MP full-frame CMOS senzor, isti kvalitet izrade gde je magnezijumom prekriveno telo, zatim RF mount sistem objektiva, istu rezoluciju EVF i LCD i tako dalje.

Ukoliko niste zainteresovani za ovaj uređaj isključivo za astrofotgrafiju, onda ga nemojte uzimati u obzir pri kupovini jer je IR filter modifikovan tako da vam u standardnim scenarijima fotografisanja može smanjiti kvalitet fotografija.

CanonEOSRa

Canon EOS Ra je moguće kupiti u pretprodaji i koštaće 2500 dolara, u poređenju sa Canon EOS R modelom koji se trenutno prodaje za 1800 dolara. Još uvek nema zvaničnog datuma prodaje ali se očekuje da će biti početkom decembra. 

 

Izvor: Petapixel

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,