Canon predstavio kompaktni filmski servo-objektiv

Canon predstavlja CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S, novi filmski objektiv iz serije Cinema EOS sa servo funkcijom. Dizajniran za profesionalne korisnike i napredne amatere koji koriste kamere sa senzorom velikog formata, taj objektiv osnažuje Canon-ovu ponudu filmskih servo-objektiva, sledeći modele CN7x17 i CN20x50. Najnoviji dodatak nudi savršenu ravnotežu između operativnosti, izuzetne preciznosti i kvaliteta, dajući snimateljima mogućnost beleženja vrhunskih snimaka.

Canon CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S (1)

Objektiv je opremljen servo-mehanizmom koji se napaja preko EF priključka, podržavajući snimanje „iz ruke“. Za veću svestranost Canon predstavlja i ZSG-C10, opcionalno zasebno zum hvatište, savršeno za korišćenje sa ručnim držačima. Canon takođe objavljuje besplatno ažuriranje programske opreme filmskog servo-objektiva CN7x17, dodajući mu Dual Pixel CMOS AF, Push Auto Iris i indvidualni ili kontinuirani automatski fokus prilikom korišćenja sa kamerama Canon Cinema EOS C100 i C300.

Zahvaljujući Canon-ovoj stablizaciji slike sa tri načina rada, objektiv osigurava potpunu stabilnost čak i tokom snimanja „iz ruke“, što je savršeno, na primer, za snimatelje venčanja.

Savršen saputnik za samostalne snimatelje

Pročitajte i:  Canon razvija instant fotoaparate-štampače

Masom od svega 1,2 kg, CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S Canon-ov je najmanji i najlakši filmski servo-objektiv do sad, pružajući trenutnu prednost snimateljima u pokretu, poput onih koji snimaju novosti ili intervuje. Kompaktne dimenzije i masa omogućavaju mu da se koristi prilikom snimanja sa bespilotnih letilica ili u diskretnim ili ograničenim lokacijama. Vrlo je jednostavan za upotrebu i smanjuje potrebu zamene objektiva, što otvara niz mogućnosti za snimatelje koji rade sami.

Nenadmašne performanse

CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S pruža izuzetne servo performanse budući da je servo jedinica ugrađena u kućište, omogućavajući precizno digitalno zumiranje. Snimatelji dokumentarnih snimaka ili filmova mogu postići najveću brzinu i odziv neprimetnim prebacivanjem između automatskog ili ručnog fokusiranja i zumiranja. Za korisnike koji upotrebljavaju rameni držač ili snimaju „iz ruke“ u problematičnim položajima, ZSG-C10 savršen je dodatak – rukohvat se jednostavno spaja na bok objektiva, pružajući jednostavnu integraciju i upravljanje zumom.

Objektiv je minimalno podložan neželjenim promenama žižne daljine („focus breathing“) zahvaljujući unutrašnjem sastavu za fokusiranje u tri grupe. Korisnici mogu brzo promeniti fokus bez gubitka ugla gledanja, što je savršeno za snimatelje brzih scena poput onih u oglasima ili korporativnim filmovima.

Pročitajte i:  Novi Sensing Unit modul za seriju imagePRESS C910 povećava produktivnost

Izvor: Canon

Facebook komentari:

Tagovi: ,