BIZIT 2022

Canon predstavio prve kamkordere sa kodekom MPEG-2 Full HD (4:2:2)

PCPress.rs ImageKompanija Canon je predstavila dve revolucionarne profesionalne ručne video kamere XF305 i XF300, prve koje koriste novi nedavno usvojeni kodek MPEG-2 Full HD (4:2:2). Nove modele serije XF karakteriše tehnologija koja omogućava izvanredan kvalitet slike u kojoj profesionalnoj upotrebi. Izuzetan, potpuno nov sistem kamere koristi Canon-ov HD video objektiv serije L, sistem 3CMOS senzora i naprednu obradu procesorom DIGIC DV III . MPEG-2 Full HD video se snima kao datoteka standardnog formata MXF (Material eXchange Format) na memorijske kartice sa brzinom prenosa od 50 Mbps i u formatu 4:2:2, čime se dobija više informacije o bojama za postprodukciju. Ovo je format otvorenog koda, kompatibilan sa vodećim sistemima za obradu i uređivanje koje koriste profesionalci, i prvi put je integrisan u ručnu profesionalnu video kameru.
Jednostavna integracija u radne tokove omogućena je kompatibilnošću sa softverskim paketima kompanija Adobe Systems Incorporated, Apple, Avid Technology i Grass Valley. Video zapisi će se na novim XF kamkorderima snimati direktno na kompaktne fleš kartice (CF), a za lakše manipulisanje snimcima, oba modela imaju Canon-ov softver XF Utility za PC i Mac računare.

Pročitajte i:  Canon Europe predstavio tri evropske premijere na sajmu FESPA 2022

Visok kvalitet, objektivi serije L…

Canon-ovi objektivi obezbeđuju izvanrednu rezoluciju i kontrast. Nove kamere XF305 i XF300 imaju HD Video objektiv iz serije L, širokog ugla (29,3 mm) sa maksimalnim otvorom blende F1,6 i uvećanjem 18x, što pruža izvanredne performanse.
XF305 i XF300 imaju LCD ekran visoke rezolucije koji se jednostavno pomera sa leve na desnu stranu kako bi odgovarao svakoj situaciji, a takođe i elektronsko tražilo od 1,55 Mp koje daje 100% pokrivenosti. Najveći LCD ekran u svojoj klasi od 10,1 cm (4″), i rezolucijom od 1,23 Mp, nudi izuzetno jasan prikaz i fleksibilnost za snimanje u HD rezoluciji.
Za prijatno snimanje u različitim uslovima, unapređen je ergonomski dizajn novih XF modela. Raspored kontrola omogućava intuitivno korišćenje a centralno postavljen nosač obezbeđuje optimalan balans.
Oba modela snimaju 16-bitni linearni PCM zvuk sa uzorkovanjem na 48 kHz, što obezbeđuje visok kvalitet audio signala, neophodan za profesionalno snimanje. Integrisani mikrofon snima stereo zvuk a postoji i opcija povezivanja mikrofona preko dva ugrađena XLR ulaza. Za bolju integraciju u studio ili snimanje sa više kamera, model XF305 ima i HD-SDI izlaz, Genlock ulaz i Timecode ulaz/izlaz.

Pročitajte i:  Vrednost kao prioritet: korak dalje za model „kao-usluga“

Canon-ovi profesionalni servisi

Vlasnici kamkordera XF305 i XF300 stiču pravo na članstvo za Canon-ove profesionalne servise za video (CPS). Video servis CPS nudi profesionalnim korisnicima Canon-ovih proizvoda ekskluzivan i besplatan pristup brojnim opcijama, kao što su prioritetni servis popravke, a uz to i direktnu podršku Canon-ovih predstavnika za profesionalnu opremu širom Evrope.

Izvor: Canon

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,