Canon proizveo 40 miliona EOS fotoaparata

PCPress.rs ImageKompanija Canon dostigla je rekord od 40 miliona proizvedenih SLR fotoaparata iz serije EOS, uključujući digitalne modele i one koji koriste film.
Serija fotoaparata EOS (Elektro-Optički Sistem) prvi put je predstavljena 1987. godine a od tada je doživela brojna unapređenja. Kontinuirana potražnja na tržištu rezultirala je dostizanjem sadašnjeg rekorda od 40 miliona proizvedenih fotoaparata iz te serije, od čega 20 miliona digitalnih EOS modela. Ovo dostignuće obeležava i najbrži period proizvodnje ikad u istoriji serije EOS:
• Canon je 1987. godine proizveo prvi EOS SLR model sa oznakom EOS 650 u svom proizvodnom postrojenju u Fukušimi u Japanu
• Do 1997. godine, ukupan broj proizvedenih EOS fotoaparata je premašio 10 miliona i dostigao prvu prekretnicu za 10 godina
• Do 2003. godine proizvedeno je 20 miliona EOS fotoaparata čime je, za samo šest godina, udvostručen prethodni rekord 
• Samo četiri godine kasnije (2007), proizvodnja EOS SLR fotoaparata dostigla je 30 miliona čime je obeležena i 20. godišnjica EOS serije.
• Sadašnji rekord od 40 miliona proizvedenih EOS fotoaparata dostignut je u aprilu ove godine, samo dve godine i četiri meseca nakon prethodnog rekorda.
Serija EOS je predstavljena kao novi sistem AF SLR fotoaparata, koji je po prvi put omogućio potpunu elektronsku kontrolu kompletnog sistema. Velike brzine i jednostavnost upotrebe ovih modela evoluirale su stvarajući istaknute proizvode kao što su originalni profesionalni model EOS-1 (1989) i kompaktni EOS 500 (1993).
Canon je, nakon predstavljanja modela EOS D30 2000. godine, nastavio da razvija brojne napredne tehnologije – CMOS senzore, procesore DIGIC izuzetnih performansi i širok asortiman EF objektiva sa ciljem da proizvede najviši mogući kvalitet slike.
Prošle godine Canon je dostigao i značajnu prekretnicu u proizvodnji EF objektiva  – 50 miliona proizvedenih komada. To dostignuće je rezultat velike potražnje na tržištu jer je za dve godine proizvedeno 10 miliona objektiva.
U februaru ove godine predstavljen je i najnoviji digitalni model te serije – revolucionarni EOS 550D sa CMOS senzorom od 18 megapiksela, proširenim spektrom ISO osetljivosti i mogućnošću snimanja Full HD video zapisa.
Canon nastoji da proizvodi inovativne proizvode koji fotografima pružaju tehnologiju i mogućnost da prave fotografije najvišeg mogućeg kvaliteta.

Pročitajte i:  Canon donosi revoluciju u 180° VR pomoću 3D VR sistema i Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE objektiva

Izvor: Canon

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,