BIZIT 2022

Canon: Snaga, fleksibilnost i stil fotoaparata PowerShot SX210 IS

PCPress.rs ImageKompanija Canon je predstavila novi kompaktni fotoaparat sa super zumom iz serije PowerShot koji podiže standarde za širokougaono fotografisanje i zumiranje. Novi PowerShot SX210 IS zamenjuje veoma hvaljen model PowerShot SX200 IS, a namenjen je korisnicima koji traže moćne performanse u vrlo kompaktnom telu. Ima širok dijapazon naprednih tehnologija i kontrole koje je moguće prilagoditi za savladavanje svakog fotografskog izazova.
Model PowerShot SX210 IS je svestran kompaktni fotoaparat koji zahvaljujući originalnom Canon-ovom širokougaonom objektivu sa zumom uvećanja 14x, rezoluciji od 14,1 megapiksela i procesoru DIGIC 4 za obradu slika, pruža fleksibilnost za upotrebu u svakoj prilici. Idealan je za snimanje svega do neverovatnih detalja, i osim odličnih fotografija pravi i visokokvalitetne HD video zapise u rezoluciji 720p sa zumom i stereo zvukom – sve u elegantnom, džepnom metalnom kućištu.

Uhvatite veliku sliku

PowerShot SX210 IS je dostupan u crnoj, ciklama i zlatnoj boji, i zaista se ističe iz u svojoj klasi. Senzor od 14,1 megapiksela i širokougaoni objektiv od 28 mm čine ovaj model idealnim za fotografisanje pejzaža u visokoj rezoluciji, dok moćan 14x optički zum omogućava korisnicima da lako kadriraju udaljene objekte. Napredna optička stabilizacija slike takođe precizno kompenzuje vibracije fotoaraparata, dajući oštre fotografije pri svim žižnim daljinama i u uslovima slabe osvetljenosti.
Novi širok LCD ekran „PureColor II G“ dijagonale 7,6 cm (3″) ima rezoluciju od 230.000 tačaka. Zahvaljujući termički obrađenom staklu od kog je napravljen ovaj ekran ima jak osvetlja, a tanka konstrukcija obezbeđuje veći kontrast i poboljšanu vidljivost. Širok ugao gledanja olakšava deljenje fotografije, a format 16:9 je idealan za snimanje i pregled video zapisa.

Pročitajte i:  Canon Europe predstavio tri evropske premijere na sajmu FESPA 2022

Režim „Smart Auto“, detekcija lica i mnogo više – snaga procesora DIGIC 4

PowerShot SX210 IS koristi najnoviju procesor DIGIC 4 za obradu slika, koji obezbeđuje visok kvalitet i brzu obradu. Režim „Smart Auto“ i tehnologija prepoznavanja scene omogućavaju korisnicima da naprave izuzetne fotografije u svim uslovima tako što se automatski prema sceni bira jedan od 22 predefinisana režima. Tehnologija „i-Contrast“ maksimizira gradaciju svetlosti svake slike radi  osvetljavanja tamnijih područja, i to bez dodatnog osvetljavanja dobro osvetljenih delova, a može se koristiti i prilikom pregleda slika. Nova funkcija „Smart Flash Exposure“ kontroliše jačinu blica i prilagođava je uslovima fotografisanja.
Tehnologija detekcije pokreta prati vibracije fotoaprata, osvetljenost i kretanje subjekta pre postavljanja optimalne ekspozicije i ISO vrednosti. Napredna Canon-ova tehnologija detekcije lica može da identifikuje do 35 lica u svakom kadru i tako obezbedi da su grupne fotografije izoštrene i dobro osvetljene. Funkcija „Smart Shutter“ koristi ovu tehnologiju za daljinsko upravljanje okidačem i to jednostavno pomoću osmeha ili namigivanja. Funkcija „FaceSelf-Timer“ omogućava da svi pa i fotograf budu na slici, tako što analizira scenu i čeka da se dodatno lice pojavi u kadru pre nego što fotoaprat okine i napravi fotografiju.

Kompletna kreativna kontrola

Model PowerShot SX210 IS nudi potpunu ručnu kontrolu nad podešavanjima fotoaparata i time dozvoljava korisnicima da budu kreativniji. Moguće je i ručno kotrolisanje blende, ekspozicije, ISO osetljivosti i fokusiranja, pa korisnici mogu eksperimentisati sa slikama i razvijati fotografske veštine.
Novi i kretivni režimi čine fotografisanje zabavnim i za početnike. Režim „Fish-eye“ podražava efekat takozvanog „ribljeg oka“ a efekat „Miniature“ može da učini da subjekti izgledaju kao srazmerno minijaturni modeli. Za korisnike koji žele jednostavnu “usmeri-i-slikaj” funkciju, tu je automatski režim „Easy“ koji onemogućava napredna podešavanja i sklanja ikone sa ekrana kako bi koncentracija korisnika bila isključivo na subjektu koji fotografišu.

Pročitajte i:  Nikon izlazi sa DSLR tržišta?

HD video zapisi sa stereo zvukom

Zahvaljujući posebnom dugmetu za snimanje video zapisa, korisnici mogu momentalno pokrenuti snimanje čak iako fotoaprat nije u „Movie“ režimu snimanja. Po prvi put u Canon-ovom kompaktnom fotoaparatu, tehnologija „Smart Auto“ primenjena je i na video zapise i inteligentno detektuje uslove snimanja i bira jedno od 18 predefinisanih podešavanja.
HD snimanje pri rezoluciji od 720p sa 30 kadrova u sekundi ima stereo zvuk koji obezbeđuje visokokvalitetan audio zapis, a tih motor objektiva sa optičkim zumom 14x nudi mogućnost zumiranja i onih subjekata koji bi obično bili van domašaja. PowerShot SX210 IS ima i dinamičku stabilizaciju slike preuzetu sa Canon-ovih video kamera, koja vam omogućava da snimate i dok šetate. Snimljeni materijal možete da pogledate na HD televizoru preko HDMI konektora.

SDXC memorija – Da nikada ne prekidate snimanje

Model PowerShot SX210 IS je kompatibilan sa SDHC i SDXC memorijskim karticama koje nude do 2 TB skladištnog kapaciteta (SDXC), što korisnicima daje dovoljan prostor da snime hiljade visokokvalitetnih fotografija ili sate video zapisa bez potrebe za menjanjem kartice. Funkcija „Smart Shuffle“ nudi nov i prijatan način za pregled fotografija sa memorijskih kartica, tako što daje sugestije o slikama koje su slične onoj koja se trenutno gleda.

Pročitajte i:  Vrednost kao prioritet: korak dalje za model „kao-usluga“

Prenos na YouTube – delite video zapise onlajn za samo par minuta

Fotoaparat PowerShot SX210  opremljen je softverom „CameraWindow“ koji ima integrisanu funkciju prenosa na lokaciju YouTube, što omogućava prijavljivanje i direktan prenos sa fotoaparata na Internet preko računara.

CANON iMAGE GATEWAY – podelite svoje doživljaje

Vlasnici novog fotoaparata PowerShot SX210 IS imaju pravo na besplatno članstvo na portalu CANON iMAGE GATEWAY, onlajn servisu za razmenu fotografija i video zapisa. Korisnicima je na raspolaganju 2 GB ličnog prostora za skladištenje, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih slika. Podržan je i pregled fotografija preko mobilnog telefona, što omogućava da prijatelji i porodica mogu pogledati fotografije i dok su u pokretu.

PowerShot SX210 IS – ključne karakteristike:
• Originalni Canon-ov širokougaoni objektiv od 28 mm, sa optičkim zumom 14x
• Rezolucija od 14,1 megapiksela u kompaktnom, metalnom kućištu u tri boje
• Canon-ov optički stabilizator sa dinamičkom stabilizacijom
• Široki „PureColor II G“ LCD ekran dijagonale 7,6cm (3,0″) sa pojačanim osvetljajem
• HD video zapisi (720p) sa optičkim zumom, stereo zvukom i HDMI priključkom
• Inteligentni automatski režim „Smart Auto“, detekcija lica i saveti i trikovi na ekranu za jednostavnu upotrebu
• Funkcije „Smart Flash Exposure“ i „i-Contrast“ za najbolje rezultate u svim situacijama
• DIGIC 4 i „Servo AF/AE“ za izuzetno brz odziv i visok kvalitet slika
• Režim ručnog podešavanja i režimi „Av“ i „Tv“ za potpunu kreativnu kontrolu
• Režimi fotografisanja obuhvataju i „Smart Shutter“, „Low Light“, „Fish-eye“ i „Miniature Effect“

Izvor: Canon

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,