TrendMicro

Canon uspostavio saradnju sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu

Predstavnici kompanije Canon i dekan renomiranog  Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Miloš Pavlović, uspostavili su saradnju u trajanju od godinu dana u okviru Canon edukativnog programa namenjenog studentima.

PCPress.rs Image

U periodu od aprila 2022. do aprila 2023. godine studenti filmskog i televizijskog smera koga čine studenti katedri FTV režije, kamere, FTV produkcije, montaže i snimanja i dizajna zvuka imaće mogućnost da svoje zajedničke ispitne radove realizuju Canon opremom. Jednogodišnji projekat podrazumeva ustupanje opreme, organizovanje video i fotografskih edukativnih radionica sa Canon ambasadorima, filmsko takmičenje (uključujući ceremoniju dodele nagrada), kao i takmičenje u fotografiji.  Kroz ovu saradnju studenti će dobiti priliku za dodatnu edukaciju i rad na inovativnoj Canon opremi, a rezultat će biti kreiranje kvalitetnih foto i video sadržaja. Pored ostale opreme, po prvi put u Srbiji, studenti će dobiti priliku da isprobaju i koriste najnoviji Canon EOS R5 C foto-aparat.

Video i fotografske radionice sa Canon ambasadorima

U toku prve godine zajedničke saradnje Canon će zajedno sa Fakultetom dramskih umetnosti organizovati dve dvodnevne radionice, uz učešće istaknutih Canon ambasadora. Tokom četiri dana pomenutih radionica, kroz kombinaciju teorijskog i praktičnog učenja, polaznici će dobiti šansu da steknu veoma korisno iskustvo rada sa inovativnom Canon opremom.

Cilj je da različiti učesnici pohađaju radionice, kako bi što više mladih studenata prošlo kroz ovaj jedinstveni program i dobilo priliku za edukaciju u okviru Canon programa namenjenog mladim autorima. Fotografije koje pošalju učesnici radionica pregledaće kompanija Canon i ući će u konkurenciju za „Specijalno priznanje“. Takođe, biće istaknute na Canon platformama društvenih medija.

Odabrane fotografije koje prikupi Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu biće korišćene za digitalnu i štampanu galeriju kompanije Canon, kao vid dodatne promocije ovih mladih autora.

Filmsko takmičenje

Canon će, u saradnji sa profesorima FDU, tokom jedne godine organizovati takmičenje u kratkometražnom filmu, a radovi koje studenti naprave će biti ocenjeni u okviru ispitnih zadataka. Canon će organizovati onlajn događaj radi pokretanja filmskog takmičenja, kao i ceremoniju dodele nagrada, sve u cilju edukacije i motivacije mladih autora na stvaranje kreativnog sadržaja.

Ovaj projekat predstavlja još jedan važan korak u nameri Canon-a da obezbedi edukaciju mladih talenata i pruži svoj društveno-odgovorni doprinos na tržištima na kojima posluje.

Fotografsko takmičenje

Saradnja FDU sa Canon-om inicirala je pokretanje studentskog festivala fotografije FOTOFUTURA u organizaciji Fakulteta dramskih i Fakulteta primenjenih umetnosti.

U okviru festivala, održaće se Canon-ov foto konkurs na kome će učestvovati državni fakulteti na kojima studenti diplomiraju fotografiju. Biće organizovana izložba žiriranih i izabranih radova, a Canon će dodeliti nagradu najboljem studentu.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,