VMware-vForum

Canon uspostavio saradnju sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu

Predstavnici kompanije Canon i dekan renomiranog  Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Miloš Pavlović, uspostavili su saradnju u trajanju od godinu dana u okviru Canon edukativnog programa namenjenog studentima.

PCPress.rs Image

U periodu od aprila 2022. do aprila 2023. godine studenti filmskog i televizijskog smera koga čine studenti katedri FTV režije, kamere, FTV produkcije, montaže i snimanja i dizajna zvuka imaće mogućnost da svoje zajedničke ispitne radove realizuju Canon opremom. Jednogodišnji projekat podrazumeva ustupanje opreme, organizovanje video i fotografskih edukativnih radionica sa Canon ambasadorima, filmsko takmičenje (uključujući ceremoniju dodele nagrada), kao i takmičenje u fotografiji.  Kroz ovu saradnju studenti će dobiti priliku za dodatnu edukaciju i rad na inovativnoj Canon opremi, a rezultat će biti kreiranje kvalitetnih foto i video sadržaja. Pored ostale opreme, po prvi put u Srbiji, studenti će dobiti priliku da isprobaju i koriste najnoviji Canon EOS R5 C foto-aparat.

Video i fotografske radionice sa Canon ambasadorima

U toku prve godine zajedničke saradnje Canon će zajedno sa Fakultetom dramskih umetnosti organizovati dve dvodnevne radionice, uz učešće istaknutih Canon ambasadora. Tokom četiri dana pomenutih radionica, kroz kombinaciju teorijskog i praktičnog učenja, polaznici će dobiti šansu da steknu veoma korisno iskustvo rada sa inovativnom Canon opremom.

Pročitajte i:  Canon lansira dva nova RF objektiva

Cilj je da različiti učesnici pohađaju radionice, kako bi što više mladih studenata prošlo kroz ovaj jedinstveni program i dobilo priliku za edukaciju u okviru Canon programa namenjenog mladim autorima. Fotografije koje pošalju učesnici radionica pregledaće kompanija Canon i ući će u konkurenciju za „Specijalno priznanje“. Takođe, biće istaknute na Canon platformama društvenih medija.

Odabrane fotografije koje prikupi Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu biće korišćene za digitalnu i štampanu galeriju kompanije Canon, kao vid dodatne promocije ovih mladih autora.

Filmsko takmičenje

Canon će, u saradnji sa profesorima FDU, tokom jedne godine organizovati takmičenje u kratkometražnom filmu, a radovi koje studenti naprave će biti ocenjeni u okviru ispitnih zadataka. Canon će organizovati onlajn događaj radi pokretanja filmskog takmičenja, kao i ceremoniju dodele nagrada, sve u cilju edukacije i motivacije mladih autora na stvaranje kreativnog sadržaja.

Ovaj projekat predstavlja još jedan važan korak u nameri Canon-a da obezbedi edukaciju mladih talenata i pruži svoj društveno-odgovorni doprinos na tržištima na kojima posluje.

Fotografsko takmičenje

Saradnja FDU sa Canon-om inicirala je pokretanje studentskog festivala fotografije FOTOFUTURA u organizaciji Fakulteta dramskih i Fakulteta primenjenih umetnosti.

Pročitajte i:  Canon traži najbolje pripovedače u fotožurnalizmu na festivalu Visa pour l’image 2022

U okviru festivala, održaće se Canon-ov foto konkurs na kome će učestvovati državni fakulteti na kojima studenti diplomiraju fotografiju. Biće organizovana izložba žiriranih i izabranih radova, a Canon će dodeliti nagradu najboljem studentu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.