Top50 Glas publike

Capcom sprema rimejk igre Resident Evil 4

Već dve godine kruže glasine da Capcom namerava da oživi Resident Evil 4, i da bi nova verzija do ljubitelja mogla da stigne 2022. godine. To se još uvek nije dogodilo, a tvorac igre ima jedan zahtev – traži da se priča poboljša ukoliko je rimejk zaista u pripremi.

PCPress.rs Image

Izvori su još 2020. godine tvrdili da se na rimejku radi punom parom, a nova verzija je još tada dobila blagoslov kreatora originalnog Resident Evil 4 nastavka – Shinji Mikamija. Prvobitna igra je objavljena sada već daleke 2005. godine, i to za GameCube i PS2, a kasnije se pojavilo nekoliko verzija za novije konzole. Na računare stigla već 2007, a mnogi je smatraju najboljom igrom u okviru Resident Evil serijala, te najboljom igrom za period od 2000. do 2010. godine.

Resident Evil 4 je sasvim sigurno jedna od najboljih igara svih vremena a od nedavno može da se igra u visokoj rezoluciji, s poboljšanim 3D modelima, a zahvaljujući Resident Evil 4 HD projektu. Na igri u HD rezoluciji se radilo skoro osam godina, a developeri su za originalnim teksturama koje je Capcom koristio početkom dvehiljaditih tragali po raznim bibliotekama i skladištima stock fotografija.

Pročitajte i:  Steam: Zimski popusti u toku, rasprodaja traje

Rimejk je nešto drugo – oživljava se ono što mnogi vole, pa su valjda zbog toga pojedini i protiv toga – veruju da bi nova verzija mogla da uništi igru koja je već remek-delo. Tvorac igre je u jednom intervjuu rekao da ipak postoji mnogo fanova koji žele novu verziju, a kaže da bi priča trebalo da se poboljša, iako je za originalnu igru on pisao scenario. Resident Evil 4 jeste bio revolucionaran 2005. kada se pojavio, ali nova vremena možda stvarno traže neka poboljšanja.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,