Ikotek

Čekaju nas nove opcije na Facebook-u

Facebook je poboljšao navigaciju na svom servisu kako bi obogatio iskustvo korisnika, pa ćete uskoro moći da vidite gde će vas neki link odvesti pre nego što kliknete na njega, te čije postove određeni korisnik komentariše, reaguje na njih, ili ih čita dok je u postu.

PCPress.rs Image

Tokom narednog perioda Facebook planira da promeni ažuriranje za News Feed na desktopu i mobilnoj aplikaciji, kako bi omogućio lakšu navigaciju i bolju preglednost. Komantari ispod postova će izgledati nešto drugačije – kao chat oblačići – a odgovori na određene komentare će se jasno razlikovati od glavnih komentara.

Kontrast boja u tekstu će biti pojačan kako bi bio lakši za čitanje, a tu su i veći linkovi, kao i veći Like, Comment i Share tasteri za lakše čitanje i biranje funkcija. I profilne fotografije će promeniti svoj izgled, pa će biti zaobljene, a ne pravougaone.

Facebook planira i nove opcije za kameru u aplikaciji, a najuzbudljivija je možda ona koja će korisnicima omogućavati da prave GIF-ove u trajanju od dve sekunde i dele ih na svom nalogu, te mogućnost da se snima Live direktno iz aplikacije, a sve u nadi da će korisnici početi aktivnije da koriste Stories.

Pročitajte i:  Indija izdala upozorenja Facebooku i Youtubu

Izvor: theverge.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,