TrendMicro

Čemu služi Locked Folder u Google Photos i kako funkcioniše?

Sa svakom fotografijom koja postoji kao rezervna kopija u cloudu, možete osećati zabrinutost za svoju privatnost.

PCPress.rs Image

Locked Folder vam omogućava da sačuvate svoju privatnost

Na sreću, Google Photos imaju funkciju koja se zove Locked Folder koja vam omogućava da sačuvate svoju privatnost. Jaka strana Google Photos je mogućnost bezbednog pravljenja rezervnih kopija svih vaših slika na različitim uređajima. Ako se nešto desi jednom telefonu, vaše fotografije su bezbedne u cloudu. Ali šta ako ne želite da određene fotografije budu rezervne kopije u cloudu? Rešenje je Locked Folder – koji je u osnovi lišen svih posebnih funkcija koje ostatak Google Photos čine posebnim. Pošto nije napravljena rezervna kopija u cloudu, sve slike unutar njega su skrivene i biće potrebno uspešno skeniranje otiska prsta ili unos PIN-a da bi mu se pristupilo. Zbog toga su vaše fotografije ovde bezbedne i može im se pristupiti samo direktnim pristupom zaključanom folderu. To takođe znači da druge aplikacije ne mogu da pristupe vašim skrivenim slikama. Funkcija Locked Folder dostupna je za većinu Android uređaja koji koriste najnoviju verziju Google Photos. Pošto Locked Folder nema rezervnu kopiju u cloudu, treba napomenuti nekoliko stvari. Imajte na umu da odsustvo ovih funkcija deluje kao bezbednosni metod za čuvanje vaših slika. Evo šta treba da zapamtite:

  • Različite verzije fotografije koju premestite – uključujući sačuvane kopije i izmenjene verzije – se ne premeštaju zajedno sa fotografijom koju ste izabrali.
  • Fotografije koje su premeštene u Locked Folder sa vaših rezervnih kopija slika biće izvađene iz clouda i neće biti napravljene rezervne kopije.
  • Kada koristite funkciju pretrage u Google Photos, slike u Locked Folder-u se neće pojaviti.
  • Aplikacijama koje imaju pristup slikama vašeg uređaja biće blokiran pristup Locked Folder-u.
  • Ako deinstalirate Google Photos, slike u Locked Folder-u će biti izbrisane.
Pročitajte i:  Chrome dobija ažuriranja fokusirana na tablete

Postoji nekoliko različitih načina na koje možete da premestite fotografije u Locked Folder, slično kao što postoje različiti načini za premeštanje drugih slika u Google Photos. Prvo morate da znate gde se nalazi Locked Folder:

  • Uđite u Google Photos na svom Android uređaju.
  • Pri dnu dodirnite odeljak Library.
  • Na vrhu među karticama dodirnite Utilities.
  • Potražite odeljak pod nazivom Locked Folder.
  • Moraćete da koristite oblik otključavanja uređaja koji je podešen. Na primer, možda ćete morati da skenirate otisak prsta ili unesete PIN.

Ako ste prvi put u Locked Folder-u, verovatno neće biti fotografija unutra. Bez brige, možete odabrati i dodati fotografije i direktno iz njega:

  • U Locked Folder-u dodirnite ikonu za dodavanje slike u gornjem desnom uglu ekrana.
  • Bićete poslati na stranicu koja sadrži sve vaše rezervne kopije fotografija i video snimaka. Izaberite slike koje želite da premestite.
  • Kada izaberete šta želite da sakrijete, dodirnite Move.
  • Ponovo otključajte Locked Folder otiskom prsta ili PIN-om.
  • Još jednom ćete biti upitani da li želite da ih premestite. Dodirnite Move.
Pročitajte i:  Google kasni sa redizajnom Android Auto platforme

Nakon što prođete kroz taj proces, fotografije koje ste odabrali biće premeštene u Locked Folder, skrivene od znatiželjnih očiju. Drugi metod za premeštanje slika u zaključanu fasciklu dobro funkcioniše ako želite da premestite slike za koje još uvek nije napravljena rezervna kopija i koje se nalaze u lokalnoj fascikli na vašem uređaju:

  • Otvorite Google Photos na svom Android uređaju.
  • Dodirnite Library na dnu ekrana.
  • U odeljku Photos on device dodirnite View all.
  • Dodirnite album koji sadrži slike koje želite da zaključate.
  • Dužim dodirom izaberite fotografije i video zapise.
  • Dodirnite meni sa tri tačke u gornjem desnom uglu i izaberite Move to Locked Folder.
  • Potvrdite i dodirnite Move.

Ako treba da uklonite fotografije iz Locked Folder-a, jednostavno izaberite slike i dodirnete dugme Move. Ovo će poslati fotografiju nazad na prvobitnu lokaciju pre zaključavanja.

Sve u svemu, funkcija Locked Folder-a u Google Photos je fantastična za skrivanje slika za koje ne treba da se pravi rezervna kopija u cloudu. Samo ne zaboravite da ako deinstalirate Google Photos ili resetujete uređaj, te slike će zauvek nestati.

Pročitajte i:  Dan kada je otišao Google Hangouts

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,