TrendMicro

CEO Ford-a smatra da je kompanija „precenila“ autonomne automobile

Jim Hackett, CEO kompanije Ford, ove sedmice umanjio je projekcije koje su se ticale planova kompanije vezano za autonomne automobile, priznajući da će prva vozila imati ograničenja. „Precenili smo dolazak autonomnih vozila“, rekao je Hackett, koji je nekada bio na čelu autonomne divizije kompanije, u utorak, 10. aprila, na događaju Detroit Economic Club.

PCPress.rs Image

Međutim, Ford i dalje planira da lansira svoj vozni park autonomnih vozila 2021. godine, a Hackett dodaje da će „njegove aplikacije biti ograničene, što mi zovemo „geo-fenced“, jer je problem toliko složen“.

Hackett-ova najava je stigla skoro šest meseci nakon što je CEO za autonomna vozila, Sherif Markaby, izneo detaljan plan za servis autonomnih automobila kompanije u Medium postu. Kompanija je uložila više od četiri milijarde dolara u razvoj tehnologije do 2023. godine, uključujući preko milijardu dolara u Argo AI, kompaniju koja se bavi veštačkom inteligencijom i koja kreira sistem virtualnog vozača. Ford trenutno testira autonomna vozila u Majamiju, Vašingtonu, i Detroitu.

Nakon nekoliko godina i milijardi dolara u investicijama, i druge kompanije takođe priznaju da su očekivanja vezana za autonomne automobile možda previsoka. Uber je ranije ove sedmice predvideo da će njegova „flota“ autonomnih automobila imati još dosta da čeka dok konačno ne stignu na puteve. Waymo je pokrenuo svoju taksi službu autonomnih vozila krajem prošle godine, ali je nije otvorio široj javnosti niti je proširio izvan nekoliko „geo-ograđenih“ područja u Feniksu, u Arizoni.

Pročitajte i:  AI uređaj prati disanje da bi dijagnostikovao Parkinsonovu bolest

Iako je Hackett odmah povratio nade u autonomna vozila, jasno je stavio do znanja da veruje u potencijal tehnologije. „Kada ovaj koncept donesemo na tržište, to će biti stvarno moćno“, dodao je Hackett.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,