Top50 Glas publike

CES 2022 završiće se jedan dan ranije

Dokaz o vakcinaciji, brzi testovi i maske su obavezne. Nakon što je nekoliko kompanija u potpunosti otkazalo planove za CES sledeće nedelje, događaj će se zatvoriti jedan dan ranije.

PCPress.rs Image

Udruženje potrošačkih tehnologija (CTA) saopštilo je da će CES 2022 sada biti održan od 5. do 7. januara „kao dodatna mera bezbednosti u odnosu na trenutne zdravstvene protokole koji su uspostavljeni“.

Termini 3. i 4. januar su samo dani za medije kada se održavaju konferencije za štampu i uvodne reči.

Protokoli uključuju maske i dokaz o vakcinaciji za prisustvo događaju. CTA je takođe nedavno najavio da će obezbediti Abbott BinakNOV testove na COVID-19 prilikom preuzimanja značke.

Udruženje je zamolilo učesnike da završe brzi test 24 sata pre ulaska na CES događaj. Ako neko doživi simptome dok je na CES događaju, CTA im je savetovao da se jave u stanicu prve pomoći radi testiranja. Organizacija kaže da će takođe obezbediti PCR testove za sve učesnike od kojih se traži da ih imaju na svom odredištu pre polaska iz Las Vegasa.

Veliki rizik zbog održavanja sajma

Prošle nedelje, kompanije kao što su Amazon, Google, Intel, Lenovo, Meta i drugi otkazali su direktno prisustvo na CES 2022. CTA je saopštila da će preko 2.200 kompanija i dalje izložiti svoje proizvode u Vegasu, uz napomenu da su prisutvo potvrdile još 143 u poslednje dve nedelje.

Izvršni direktor CTA Gary Shapiro branio je odluku da se događaj održi usled porast broja slučajeva COVID-19 u nekoliko delova sveta.

„Kao najuticajniji svetski tehnološki događaj, CES je nepokolebljiv u svom obećanju da bude mesto okupljanja za izlaganje proizvoda i diskusije o idejama koje će na kraju učiniti naše živote boljim“, rekao je Shapiro.

„Skraćujemo događaj na tri dana i uveli smo sveobuhvatne zdravstvene mere radi bezbednosti svih učesnika. Shapiro je ukazao na manje kompanije koje se oslanjaju na događaj kao potencijalnu odskočnu dasku za proizvode kao ključni razlog za neotkazivanje događaja.

CES 2021 je bio potpuno organizovan kao online događaj.

„Svi ćemo rizikovati“, rekao je on u nedavnom tekstu za Las Vegas Review-Journal. „Ali bez rizika nema inovacija”.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,