BIZIT 2022

Četiri dana do početka Sinergije

Pod sloganom “Full Value“, u Beogradu će se od 20. do 23. oktobra održati Sinergija 14, koja će u fokusu imati  tablet računare, Windows Phone uređaje, Office 365, Cloud i Azure tehnologije.

sinergija14

Ovogodišnja konferencija doneće predavanja 61 predavača iz 13 zemalja,  od kojih su 33 predavača iz Srbije.

Tako će Gunar Pejpman (Gunnar Peipman), programer i vlasnik softverske kompanije iz Estonije, na najvažnijoj informatičkoj manifestaciji u regionu govoriti o radu sa Legacy kodom, temom koja zadaje muke većini programera. Margarita Naumova, govornik i trener iz Bugarske stručnjak je koji se već 15 godina bavi temama o SQL serverima, govori će o tome kako konfigurisati SQL server za najbolje performanse, a Sander Berkuver (Berkouwer), IT profesionalac iz Holandije, poznat je i popularan govornik zbog svog entuzijastičnog pristupa i temeljnog realnog znanja. Sander će na ovogodišnjoj Sinergiji imati dva predavanja na njegovu omiljenu temu – Aktivni direktorijum.

Među domaćim predavačima tu je predavanje Dragoslava Ogara, jednog od najčešće nagrađivanih predavača na Microsoft konferencijama u Srbiji, a što se regiona tiče, tu je predavanje Damira Dizadarevića iz Bosne i Hercegovine, koje nudi odgovore i početnicima i IT stručnjacima u kom smeru treba da se kreće njihova edukacija.

Pročitajte i:  Windows 12 mogao bi da bude predstavljen 2024. godine

Nenad Trajkovski iz Hrvatske je još jedan predavač iz regiona koji je često nagrađivan na regionalnim konferencijama i njegovo predavanje o implementaciji agilne softverske metodologije Scrum u vođenju IT projekata .

Pored tehničkog dela konferencije, koji će odvijati prva dva dana konferencije, trećeg dana je, kao prethodne godine predviđen susret sa javnim sektorom, tj. sa raznim vladinim servisima.  Poslednji dan konferencije biće posvećen biznisu i razvoju IT sektora u Srbiji. “Enterprise day“ ima za cilj unapređenje konkurentske pozicije domaćeg tržišta na globalnoj mapi i kreiranje dobrih ideja i planova za bolji razvoj IT industrije u zemlji i regionu.

Kompletna agenda Sinergije 14 dostupna je ovde.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,