Top50 Glas publike

Četrdeset godina evolucije Lego figurica

Svako ko je bar jednom došao u dodir sa Lego proizvodima, poznaje i figurice sa ljudskim likom, koje su uključene u skoro svaki set blokova, te mogu da se kupe i odvojeno, a prvi put su se pojavile sada već daleke 1978. godine.

PCPress.rs Image

Lego je, u čast 40. rođendana humanoidnih Lego elemenata, sa javnošću podelio detalje o prvobitnom dizajnu, te momentima koji su prethodili mini-figurama, a poput velikog modela iz 1974, koji je bio sastavljen od blokova, te imao pokretne ruke, kao i modela iz 1975, koji nisu mogli da se pokreću, i nisu imali lica. Kompanija je 1978. predstavila prve mini-figure, koje su još tada mogle da pokreću ruke i noge, te su dobile lica.

PCPress.rs Image

Kada su se prvi put pojavile, Lego figurice su uključivale 20 različitih likova, a poput astronauta, policajca, lekara, te viteza, pa su svi imali iste izraze lica, a razlikovali su se samo po profesiji koja im je dodeljena, te kostimima koji su uz to išli. Za proteklih četrdeset godina nastalo je 650 različitih načina za dizajniranje lica, te oko osam hiljada različitih Lego mini-junaka.

PCPress.rs Image

Tako je Lego svet evoluirao u mnogo više od raznobojnih kockica, te su neke figure postale dragoceni kolekcionarski predmeti, te sredstva za oživljavanje uspomena iz detinjstva. One najređe postale su sveti gral za sve sakupljače Lego junaka, te se u skladu sa tim kreću i njihove cene, pa Captain America, na primer, košta oko dve hiljade dolara, Iron Man ima sličnu cenu, dok Spider Man može da se nabavi za 1.900 dolara.

PCPress.rs Image

Izvor: CBR

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,