Četvrti BIZIT Seminar za osnivače kompanija, članove njihovih porodica i menadžere na ključnim pozicijama

U Srbiji trenutno posluje više od 37.000 kompanija koje na čelu imaju osnivača starijeg od 55 godina. U tim kompanijama je preko 265.000 zaposlenih koji ostvaruju preko 17 milijardi evra prihoda – 28 odsto ukupnog BDP-a. Ako se zna, po iskustvu iz zemalja Evropske unije, da manje od trećine kompanija „preživi“ povlačenje osnivača iz posla, jasno je da je ova tema od prevelike važnosti ne samo za osnivače i njihove porodice već i za porodice svih zaposlenih u tim kompanijama.

PCPress.rs Image

Gde se održava seminar i kada?

Upravo iz tog razloga 13. aprila u Hotelu M, u Beogradu, održaće se tradicionalni BIZIT seminar za osnivače privatnih kompanija, članove njihovih porodica i menadžere zaposlene na ključnim pozicijama. Tema seminara je prenos poslovanja, vlasništva i upravljanja sa osnivača na drugu generaciju vlasnika ili profesionalne menadžere. Pod sloganom „Urediti, naslediti, unaprediti“ o ovoj temi će govoriti eksperti kompanije Adižes SEE na čelu sa Borisom Vukićem kao i ljudi sa ličnim iskustvom u biznis transferu.

U našoj zemlji ne postoji relevantno poslovno iskustvo u ovoj oblasti. S obzirom na to da je preduzetništvo kod nas i u zemljama regiona dopušteno tek ranih devedesetih godina, najstarije privatne kompanije su „mlade“ tek tridesetak godina i pred nama je tek prva velika smena generacija u privatnim kompanijama. U želji da ukažemo na načine kako se uspešno realizuje transfer vlasništva i upravljanja i tako pomognemo osnivačima u ovom poslu, svake godine organizujemo seminar sa istom temom ali različitim pričama.

PCPress.rs Image

Kome je seminar namenjen?

Ako ste osnivač koji ima 55 ili više godina i odgovorno razmišljate o budućnosti svog biznisa, BIZIT seminar je mesto koje obavezno treba da posetite – sami ili sa članovima svojih porodica i ključnim menadžerima.

O čemu će se govoriti i ko su govornici?

Na seminaru ćete čuti šta je neophodno uraditi u fazi pripreme kompanije za promenu vlasnika i direktora, kako pripremiti člana porodice za novu ulogu ili kako organizovati poslovanje da njime može da upravlja menadžer van kruga porodice. Iako su modeli definisani i pravila transfera poznata, svaka kompanija će se suočiti sa specifičnostima sopstvenih okolnosti, pa odgovor na pitanje kako da uradite najbolje za svoju kompaniju a ostanete pravedni prema porodici i zaposlenima dobićete uzimajući najbolja iskustva drugih, koji su to već prošli. Zbog toga će se na BIZIT seminaru kao predavači, osim Adižesovih eksperata pojaviti i vlasnici, naslednici i menadžeri kompanija sa ovim iskustvima.

PCPress.rs Image

Samo uživo, bez kamera!

Kako bismo obezbedili uslove za iskrenu i otvorenu diskusiju program ovog seminara neće biti snimljen niti prikazan na online kanalima – jedini način da čujete naše priče je prisustvo uživo.

Detalje pogledajte na sajtu BIZIT seminara i prijavite se već sada na ovom linku, označite 13. april kao dan važan za budućnost vaše kompanije.

Vidimo se na BIZIT seminaru!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,