BIZIT 2022

Chatbot-ovi stigli i na Tinder

Aplikacije kao što je Tinder već neko vreme utiču na evoluciju ljubavnog života, te korisnici biraju one za koje su zainteresovani, pa ako je simpatija uzajamna, i komunikacija uspešna, situaciju prenose u analogni svet. I ovako spakovan proces nekim ljudima oduzima previše vremena, pa pojedini programeri već kreiraju chatbot-ove koji umesto njih biraju potencijalne partnere.

PCPress.rs Image

Tako je programer Jeffrey Li već kreirao algoritam koji pristupa njegovom Tinder profilu, i na dnevnom nivou pregleda do 100 potencijalnih partnerki. Algoritam je treniran uz pomoć Google fotografija, pa tako na osnovu onoga što je naučio bira profile. Kada dođe do poklapanja, Li preuzima komunikaciju, a kako bi samostalno procenio koliko je kompatibilan sa osobom koju je sistem prethodno izabrao.

PCPress.rs Image

Robert Winters je ovaj algoritam podigao na viši nivo, pa njegov Tinder bot i komunicira umesto njega. Nakon što je prvobitni verziju preuzeo sa GitHub-a Winters joj je dodao i mogućnost komunikacije, pa njegov bot može i da razgovara sa prethodno izabranim ženama. Budući da je algoritam uspevao da komunicira sa velikim brojem profila u isto vreme Winters je uklonjen sa platforme, pa će proći još neko vreme dok mašine ne budu ušle i u ovaj deo ljudskih života.

Pročitajte i:  Tinder: Bezbednost žena je sada u srcu aplikacije

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,