ASUS ROG Flow

Chrome će od jula HTTP stranice obeležavati kao nesigurne

Google Chrome pretraživač je u ovo vreme prošle godine počeo da obeležava HTTP stranice porukom „not secure“, a kada se uđe u polje koje sadrži informacije o nekom web-sajtu. Kompanija je nedavno najavila i poslednji korak u procesu koji će od vlasnika web-sajtova zahtevati da pređu na HTTPS protokol, a kako bi povećala bezbednost u okviru internet saobraćaja na svom pretraživaču.

Naime, od jula ove godine, kada se bude pojavio Chrome 68, sve HTTP stranice biće mnogo jasnije označene kao nesigurne, a kompanija je pripremila set uputstava za one administratore koji se još uvek nisu odlučili za HTTPS enkripciju, a kako bi im objasnila značaj ovog koraka, te omogućila da ga što lakše naprave.

Tokom 2017. godine progres HTTPS fronta učinio je značajan napredak, te 81 web-sajt od 100 najznačajnijih već koristi ovakvu enkripciju, što je jedna od mera zahvaljujući kojoj je 68% Chrome saobraćaja na Android i Windows uređajima sigurno, dok je u okviru Chrome OS i macOS taj procenat nešto veći, te iznosi 78%.

Pročitajte i:  Nearby Share za lakše deljenje lozinke za WiFi na Androidu 12

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,