BIZIT 2022

Chrome će uskoro trošiti manje RAM-a

Google je godinama mučio muku sa potrošnjom RAM memorije kada je u pitanju njihov pretraživač Google Chrome i operativni sistem Windows 10. Googleovi inženjeri su otkrili da će ubuduće Chrome koristiti tehnike iz Microsoft Edge pretraživača za smanjenu upotrebu RAM-a i teoretski povećanje performansi. Chrome će preći na “Segment Heap” upravljanje memorijom koje po iskustvu Microsofta smanjuje upotrebu memorije za 27%.
chrome će trošiti manje rama

Smanjenje upotrebe RAM-a za 27%

Poboljšanja u Google Chrome pretraživaču mogu se dosta razlikovati u zavisnosti od sistema, ali su testovi pokazali da bi se ponekad moglo uštedeti stotine megabajta u sistemskim procesima. Višejezgarni sistemi će najverovatnije videti najveću korist, objašnjavaju inženjeri.

Trebalo bi videti tu funkciju kako će funkcionisati nakon što Google napravi Chrome koji će koristiti Windows 10 komplet za programere. To neće nužno dovesti do masovnih poboljšanja performansi, ali bi moglo pomoći ako imate ograničenu RAM memoriju u svom sistemu, ili jednostavno želite da držite otvoreno dosta tabova u pretraživaču.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google Chrome OS Flex je sada dostupan za stare PC i Mac računare
SBB

Tagovi: