Chrome informiše korisnike o ukradenim lozinkama

Nova opcija koju Google sprema za Chrome trebalo bi da korisnicima pruži još više sigurnosti dok pretražuju internet. Radi se o tome da će svi oni koji se na neki web-sajt loguju preko Chrome-a dobijati informacije o potencijalnim opasnostima, te o nesigurnim lokacijama na kojima se kradu korisnička imena i lozinke.

PCPress.rs Image

Korisnici će biti informisani i o tome da su i sami postali žrtve nekog curenja podataka, a preko bezbednosnih protokola koji u okviru pretraživača već postoje, samo se sada dalje usavršavaju. Novom funkcionalnošću može da se upravlja u okviru Chrome Settings, preko Sync i Google Services, a nastala je na osnovu potrebe za povećanom bezbednošću, budući da je sve više web-sajtova i aplikacija označeno kao nebezbedno, a Google tu listu osvežava na svakih 30 minuta, te tako štiti preko četiri milijarde uređaja od phishing i drugih napada.

PCPress.rs Image

Na Chrome uskoro stižu i druge bezbednosne opcije, a poput “predictive phishing protection” koja upozorava kada se korisnik loguje na neki web-sajt koji je osumnjičen za phishing radnje.

Pročitajte i:  Microsoft priprema preduzeća za osmonedeljnu „Extended Stable“ verziju Edge-a

Izvor: BGR

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,