Chrome OS će podržavati preslikavanje ekrana telefona

Funkcija je prvi put primećena u septembru prošle godine kao new feature flag na Chromium Gerrit-u.

PCPress.rs Image

Google je radio na novoj funkciji Phone Hub za Chrome OS tokom poslednjih meseci

Flag otkriva da će Phone Hub pružiti dublju integraciju između Chrome OS-a i Android uređaja, omogućavajući korisnicima pristup obaveštenjima i kontrolu nad telefonima direktno sa Chromebook-a. Ranije ovog meseca, funkcija je pokrenuta za neke korisnike koji upotrebljavaju Chrome OS 90 na Canary kanalu.

Funkcija Phone Hub će omogućiti korisnicima da omoguće hotspot, režim DND, pronađu zatureni telefon, sinhronizuju Chrome tabove, sinhronizuju obaveštenja i odgovaraju na njih direktno sa Chromebook-a. Nedavni izveštaj 9to5Google sugeriše da će takođe biti omogućeno preslikavanje ekrana telefona. Nova funkcija će u osnovi omogućiti korisnicima da prebace ekran svog telefona na Chromebook, nakon što kliknu na obaveštenje Phone Hub, slično funkciji koju nudi Microsoftova aplikacija Your Phone za Windows 10.

Vredi napomenuti da će ta funkcija najverovatnije biti ograničena na Google-ove Pixel uređaje pri pokretanju, pošto je Javascript za aplikaciju Eche uključen u Google direktorijum izvornog koda koji je specifičan za Pixel telefone. Funkcija preslikavanja ekrana Phone Hub-a je trenutno u ranoj fazi razvoja, i još nema nikakvih informacija u vezi sa rasporedom pristizanja do korisnika. 9to5Google pretpostavlja da, ako je reč o ekskluzivnoj Pixel funkciji, moguće je da je Google pokrene kao deo svojih kvartalnih Pixel feature Drops-a.

Pročitajte i:  Google: Objašnjenja za rezultate pretraživanja

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:

Tagovi: ,